maandag, april 13

Cake dadel walnoot 

Daar kon ik niet aan voorbij lopen toen ik enkele weken geleden
bij de supermarkt grote doos Medjoul dadels in het schap zag liggen

lekker aan stukjes gesneden door bakje magere kwark
met een vulling van roomkaas en walnoot
omwikkeld met plakje bak bacon en even in de oven
of gewoon uit het vuistje
zoals ik die mollige dadels ook graag eet

maar met zo'n doos vol is er ruim voldoende om er 
ook nog dadelcake van te bakken


~~~~~~~~~
~~~~~~~~

~~~~~~~~


~~~~~~~~
~~~~~~~~
~~~~~~~~
past precies in mijn oude cakedoos
van Société Céramique


~~~~~~~~


wat heb je nodig
200 gr  medjoul dadels, pitten verwijderen en fijngesneden
250 ml water
125 gr boter
1tl baksoda
100 gr donkere basterdsuiker(tate lyle)AH
persoonlijk vind ik deze het lekkerste van smaak

200 gr bloem of zelfrijzendbakmeel
1 geklopt ei
140 gr grof gehakte walnoten
1 tl vanille-extract

~~~~~
verwarm de oven voor op 180 graden
vet bakblik in en bestuif met bloem
breng water  en de dadels aan de kook op zacht vuur
roer de boter en basterdsuiker erdoor en laat smelten
zet van gaspit en roer baksoda erdoor
laat 10 minuten afkoelen
giet het dadelmengsel in mixkom
roer de bloem,ei,vanille-extract erdoor
en voeg vervolgens de gehakte walnoten toe
roer goed door elkaar met houtenlepel
beslag is aanzienlijk dikker dan cakebeslag
schep het in cakeblik
en leg eventueel nog wat walnoten op beslag
bak het 60/70 minuten
de cake is klaar wanneer je er prikker insteekt en deze er droog weer uitkomt
laat cake 10 minuten in geopende oven staan
haal hem uit het bakblik en laat op rooster afkoelen

heerlijk smeuïge cake
ook lekker met wat roomboter





Fijne (blog)week
en lieve groet,Ger


16 opmerkingen:


  1. Hoi Ger,

    Watertandend zit ik hier, zo midden in de nacht, naar die verrukkelijke cake van jou te kijken.
    Ziet er echt zalig uit en alles weer zo mooi op de foto.

    Lieve Ger, voor morgen (vandaag) het allerbeste en hele lieve groetjes, Cilia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Ger,
    Ja, dat ziet er overheerlijk uit en ook nog een mooie presentatie zo. Styleren doe je altijd uit de kunst en met zoveel mooie dingen worden het altijd geslaagde plaatjes.
    Geniet van een mooie nieuwe lenteweek.
    Liefs,
    Mariette

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bij het zien van die grote dadels begon ik al te watertanden, die zijn zo lekker en koop ik een enkele keer op de markt in Rotterdam. Afgezien dat ze zo uit het vuistje heerlijk zijn en ook als allerlei hapjes, ziet die cake er zeer aantrekkelijk uit, en wat mooi gefotografeerd weer. Die S.C. cakedoos is prachtig, zo ook het leuke margrietjes servies.
    Groeten,
    Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat ziet er goed uit, Ger!
    Dadels eet ik nooit zo uit het vuistje, maar ik verwerk ze in gerechten. Jouw cake lijkt me erg lekker!
    Lieve groeten en een fijne dag!
    Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat ziet er verrukkelijk uit, Ger!
    Zelf vind ik dadels als verschillende hapjes ook al een heerlijke lekkernij, maar dit ziet er ook fantastisch uit. Temeer met je prachtige fotografie.
    Geniet ervan en ik wens je een hele fijne week!

    Liefs, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  6. In mijn jeugd heb ik een keer een dadel geproefd die ik niet lekker vond en daarna ben ik er nooit meer aan begonnen. Wie weet vind ik ze nu overheerlijk. Zoals jij er over schrijft, kan het bijna niet anders zou ik haast denken!

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hallo lieve Ger, allereerst heel erg bedankt voor je lieve reactie leuk weer de reacties die ik kreeg. Maar dit terzijde wat weer een heerlijke post, en wat een gezellige mooie foto's. Ziet er erg lekker uit haal wel eens dadels los in soort Turkse winkel, ik gebruik op het moment geen suiker maar heb soms wel eens trek in iets zoetig dan neem ik een kopje verse muntthee met een paar dadels zalig.
    Maar jou cake doet me ook het water in de mond lopen hoor, ben ook gek op walnoten. Is kijken of ik de suiker voor banaan of palmsuiker kan vervangen misschien het proberen waard. Gezellige avond, liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Weer zo'n heerlijk recept Ger dat ik eigenlijk voor mijn moeder moet maken, zij houdt zo van dadels...zelfs toen ze ernstig ziek was vroeg ze in het ziekenhuis nog om dadels.
    Prachtig zoals jij je mooie cake presenteert met je mooie cakeschaal...een plaatje.


    Jij ook een fijne week,

    Lieve groet, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat ziet er heerlijk uit Ger, dank voor je recept!!

    BeantwoordenVerwijderen

  10. Zit ik aan de pc met het voornemen niet meer 's avonds te snacken...loopt het water me weer in de mond...wat ziet die cake er heerlijk uit, recept wordt direct opgeslagen en dadels...mijn favorieten...heerlijk....Je oude cakedoos is super mooi...lieve groet Marjon

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dear Ger, first of all I would like to thank you for your kind and warm wishes that are always welcomed on my blog and very cherrished as well.A new delicious recipe, I'm sure that the taste is divine. I love so much the way you display your beautiful items creating those excellent vignettes. I'm so glad you have a sunny weather, it's so much appreciated after a long winter. Wishing you a beautiful new week and hope you are all doing fine.
    Lots of love,
    Olympia

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ha Ger, als kind kreeg ik bij mijn tante dadels en die vond ik toen niet lekker, daardoor denk ik altijd dat ik ze niet lus, maar jouw verschillende recepten gecombineerd met je prachtige frisse foto's doet me toch nieuwsgierig worden haha!!

    Liefs, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heerlijk weer een zalig verwen recept....ziet eruit om te smullen.......
    Zag ook ergens idd zo'n doos maar dacht....wat doe je met zoveel......
    En nu......uit de oven met bacon.....gevuld.......cake....
    jammie

    Wat is je header trouwens mooi.....

    Fijne avond

    LIefs

    BeantwoordenVerwijderen
  14. mmmm wat ziet dat er heerlijk uit zeg , ben er gek op .... eet ze vaak met roomkaas en walnoot ertussen mmmm ... prachtige plaatjes heb genoten en ga zeker het recept een keer maken ...fijne week lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Zo...dit heb ik even gekopieerd en geplakt en opgeslagen...ik ben ook een groot fan van dadels...onze kinderen noemden die vroeger toen ze klein waren altijd....plassertjes....
    Mooie foto's heb je er van gemaakt, ik zou willen dat er al eentje klaar stond hier...en wat lelijke foto's uit de oude doos betreft...die plaats ik dus niet he......:)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Oh Ger, wat ben ik blij dat ik net twee snee brood heb gegeten, want anders ... ;)
    Fijne zondag, lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen


Altijd leuk wanneer je na het lezen van mijn blogpost een reactie achterlaat
Powered By Blogger
Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.