Cake dadel walnoot
Daar kon ik niet aan voorbij lopen toen ik enkele weken geleden
bij de supermarkt grote doos Medjoul dadels in het schap zag liggen
lekker aan stukjes gesneden door bakje magere kwark
met een vulling van roomkaas en walnoot
omwikkeld met plakje bak bacon en even in de oven
of gewoon uit het vuistje
zoals ik die mollige dadels ook graag eet
maar met zo'n doos vol is er ruim voldoende om er
ook nog dadelcake van te bakken
~~~~~~~~~
~~~~~~~~
~~~~~~~~
~~~~~~~~
~~~~~~~~
~~~~~~~~
past precies in mijn oude cakedoos
van Société Céramique
~~~~~~~~
wat heb je nodig
200 gr medjoul dadels, pitten verwijderen en fijngesneden
250 ml water
125 gr boter
1tl baksoda
100 gr donkere basterdsuiker(tate lyle)AH
persoonlijk vind ik deze het lekkerste van smaak
200 gr bloem of zelfrijzendbakmeel
1 geklopt ei
140 gr grof gehakte walnoten
1 tl vanille-extract
~~~~~
verwarm de oven voor op 180 graden
vet bakblik in en bestuif met bloem
breng water en de dadels aan de kook op zacht vuur
roer de boter en basterdsuiker erdoor en laat smelten
zet van gaspit en roer baksoda erdoor
laat 10 minuten afkoelen
giet het dadelmengsel in mixkom
roer de bloem,ei,vanille-extract erdoor
en voeg vervolgens de gehakte walnoten toe
roer goed door elkaar met houtenlepel
beslag is aanzienlijk dikker dan cakebeslag
schep het in cakeblik
en leg eventueel nog wat walnoten op beslag
bak het 60/70 minuten
de cake is klaar wanneer je er prikker insteekt en deze er droog weer uitkomt
laat cake 10 minuten in geopende oven staan
haal hem uit het bakblik en laat op rooster afkoelen
heerlijk smeuïge cake
ook lekker met wat roomboter
Fijne (blog)week
en lieve groet,Ger