maandag, januari 18

Appels met ster


Ergens in oktober van het vorige jaar schreef ik:
het mooiste appeltje van de winter is voor mij het sterappeltje....en nou in januari geniet ik nog steeds van deze appeltjes omdat dochterlief ze onlangs weer voor mij mee bracht uit Maastrichts ziekenhuis waar ze in het winkeltje aan de laatste kist bezig waren
~~~~~~~~
in huis kan ik er op meerdere manieren
 van genieten, ik decoreer,eet en fotografeer ze

~~~~~~~~

~~~~~~~~


~~~~~~~~
~~~~~~~~

~~~~~~~~
~~~~~~~~

~~~~~~~~
~~~~~~~~
dan hebben we nog zo'n lekker appeltje
met ster in haar naam
Elstar
en die gebruikte ik gisteren in de rode kool
samen met cranberrys
~~~~~~~~
~~~~~~~~
~~~~~~~~

en wat smaakt er beter op een koude winterse zondag dan hachee,rodekool in gezelschap van oer-Hollandse,kruimig gekookte,piepers.....
~~~~~~~~

Fijne week!!!
Ger


19 opmerkingen:

  1. Owww wat een geniet blog Ger met al dat moois en lekkers .Je had dus geluk dat je favoriete appeltjes er nog waren en je nog kan genieten ervan Je foto's zijn zo sfeervol en het bordje eten doet me watertanden,De Elstar vind ik ook een heerlijke appel .
    Lieve groetjes Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dearest Ger, I always appreciate your healthy mouth wateringr ecipes as I'm a big food lover. It's also a pleasure to look at your stylish photos Ger! You changed your header! Are you planning a trip in Creta or simply longing of it? Hope you are fine and New Year brings all the good things of this world. Thank you for your likes on Pinterest, they put a smile on my face!
    Wishing you all the best
    Olympia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Ger wat weer een geniet foto's nou moet ik zeggen dat rood ook wel een van mijn favorieten kleur is hoor. Maar jou foto's met al die mooie bakvormen qua kleur geweldig. En wat dat bordje eten betreft ziet er toppie uit, maar ik moet eerlijk bekennen dat rode kool lekker zelf koken (dus niet uit een potje) niet mijn sterkste kant is eerlijk nog nooit gelukt verse rode kook lekker koken. Ik doe natuurlijk iets niet goed maar ben dan ook een klein beetje jaloers op dit lekker uitziende bordje rode kool, met hachee. Mooie post Ger, een prachtig geniet momentje dank je wel voor de mooie foto's.
    Een liefdevolle groet Petra.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat ziet er allemaal bijzonder smakelijk uit, Ger. Ik heb trouwens het vermoeden dat alles wat jij klaar maakt bijzonder goed smaakt. Jij gaat in ieder geval tot het uiterste om een heerlijk gerecht tevoorschijn te toveren.

    Ik wens je een hele fijne week! Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen

  5. Een echte zondagse maaltijd, die ik vroeger altijd bij mijn ouders kreeg. Zelf maak ik ook haché of zuurvlees maar dan lekker met friet...niet zo gezond dus. De rode kool ziet heerlijk uit en de appeltjes lachen je aan. Ik vind ze ook heel erg lekker...en je foto's zijn prachtig.....fijne week en lieve groet Marjon

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het eerste wat me opviel was Kreta op je 'header', deze plaatjes doen me verlangen naar warmte en de zon van dit mooie eiland, dat heb jij ongetwijfeld ook. Wat heb je toch weer prachtige decoraties gemaakt, nu weer van die heerlijke sterappeltjes, wij hadden vroeger zo'n boom in de tuin. De oude bakvormen zijn ook schitterend, maar van die appeltjes zou ik niet af kunnen blijven, ze zouden op zijn voordat ik alles zo mooi uitgestald zou hebben, ik ben nl. sneller in het eten van lekkere appeltjes dan mooie uitstallingen maken.
    Lieve groet, Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Die rode kool ziet er heerlijk uit Ger!! We eten het maar zelden, omdat manlief er niet van houdt helaas. Ik zou echt niet weten hoe een sterappel smaakt, lijkt het op een elstar of zoeter?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja leuk en lekker!
    groetjes van Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Lieve Ger,
    Je klinkt gelukkig weer heel bubbelend en happy!
    Dus dat betekent dat je goed bent opgeknapt en ja, verdrietige gedachten die slijten inderdaad...
    Weer prachtige foto's gestileerd met je ster appeltjes! Mooi die gedroogde appelschijfjes erbij.
    Heel lieve groetjes,
    Mariette

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Ger,

    Zit genietend van een kop koffie jou post te lezen en weet meteen wat ik vanavond ga eten, rode kool met appeltjes en de hachee erbij mmmmmm.. Ohh... wat ziet het er allemaal heerlijk uit, Ger.
    Volgens mij zal een kookboek met jou recepten en de prachtige foto's erbij een bestseller worden.

    Fijne dag en lieve groet,

    Loes


    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heerlijk Ger...
    Het zijn ook heerlijke appeltjes
    En de Elstar ook.
    En in rode kool horen appeltjes
    En bij mij zeker ook cranberry`s...daar ben ik gek op.
    Heerlijk.
    Weer een fijn blog Ger....
    Groetjes en liefs
    Jeanne

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een lief klein appeltje met blozende rode wangen.......
    En dan die mooie ster in het midden.......ja ik geniet even met je mee......
    Over het gerecht maar de zwijgen......jammmie........de beelden spreken boekdelen.....;)

    Wanneer kan ik bij je komen eten ;)


    Fijne avond

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat keuk dat de appeltjes er nog steeds zijn! Oh rode kool met appelmoes, heerlijk! Het ziet er weer allemaal erg smakelijk en gezellig uit. Fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ohhh ik zag je rode appeltje en dacht dit word een hele gezellige blogpost...heb er zo van genoten wat heb je het sfeervol gedecoreerd...
    en de heerlijke rode kool is ook mijn favoriet....ik doe er ook zelfgemaakte appelmoes bij ook zo lekker van goudrenetten..
    Leuk dat ik hier weer even was...

    fijne week en lieve groetjes Fia

    BeantwoordenVerwijderen

  15. Hoi Ger,

    Weer prachtige foto's van die mooie rode appeltjes, net een stilleven.
    Weet je wat ik ook schitterend vind... die mooie 'kop'. Ik zou zo een tijdje in dat mooie huisje willen vertoeven, de asbak staat al klaar... evenals de mok voor mijn koffie. Beetje hout in de haard en genieten maar :-)
    Kan me alweer verheugen op de wat warmere dagen.

    Wens je een heel fijn weekend en een lieve groet, Cilia

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hej Ger, dat ziet er weer heel smaakvol uit. Het past ook helemaal bij de winter. Zo kunnen wij ook meegenieten van de rode sterappeltjes. Fijn weekend, lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hoi Ger,
    Een zeer late reactie deze keer van mij, ben nogal druk geweest de laatste dagen en dan schiet het er gewoon bij in. Maar wat heb je weer super mooie en gezellige foto's gemaakt van dit prachtige appeltje. En je rodekool met hachee maaltijd ziet er ook verrukkelijk uit. Jij weet echt hoe je kunt genieten van de simpele basic genoegens. Zo fijn.
    Fijne avond,
    liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een heerlijke foto's, heerlijk om dat het water er van in mijn mond loopt. Ook ik ben gek op appels d]en heb ze dan ook altijd in huis.
    Bedankt voor het delen van de foto's ik ga nu een appeltje eten.
    Hartelijke groeten
    El

    BeantwoordenVerwijderen
  19. ik zag u blog via andere blogster, ik volg meestal blogjes die te maken hebben met haken, koken, fotografie, familie, en leuke momenten, ik kijk naar om meer te lezen en te bezoeken, harstikke leuk, groetjes

    BeantwoordenVerwijderen


Altijd leuk wanneer je na het lezen van mijn blogpost een reactie achterlaat
Powered By Blogger
Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.