zondag, februari 21

Quarkauflauf

Wanneer de oven dan toch al uren heeft aan gestaan om oma's rundvlees op lage temperatuur
langzaam te garen
is het een kleine moeite om 
schaaltjes kersen quarkauflauf
in de nog warme oven te schuiven
af en toe ga ik graag boodschappen doen
net de grens over bij onze oosterburen
om mijn winkelwagen vol lekkers te laden

kijk mijn ogen altijd uit wanneer ik voor de schappen sta met het grote assortiment 
 voor het maken van nagerechten



zakje quarkauflauf
250 gr quark
200 ml melk
1 ei
in schaal doen en met garde goed door elkaar kloppen



 kersen(ontdooide) uit de diepvries
in 3 ovenvaste schaaltjes verdelen
en quark mengsel toevoegen
met amandelschaafsel en poedersuiker
bestrooien

schaaltjes zonder dekseltje ongeveer 30 minuten in voorverwarmde oven op 200/220 graden

wanneer ik een volgende keer geen zakjes
quarkauflauf
bij de hand heb 
probeer ik het met kwart
litertje griesmeelpap en de hier beschreven
ingrediënten
moet ook lukken volgens mij

ook met ander zacht fruit zal het zeker smaken
Fijne zondag!!!
Ger ♥

16 opmerkingen:

  1. Hallo Ger ziet er heerlijk uit, maar je schaaltjes met deksel daar ben ik verliefd op geworden jeetje wat zijn die mooi. En hartelijk bedankt voor je lieve berichtje op mijn blog i.v.m vertrekken zoon(:....... En ja klopt over de weg moeten ze natuurlijk ook goed uitrekenen hoe een vrachtwagen beladen moet worden. Donderdag heb ik hem samen met z'n vriendin weggebracht, maar hij was erg verdrietig..........varen is helemaal zijn ding maar afscheid nemen vind hij verschrikkelijk. Dan is het voor ons ook een stuk lastige mijn hart brak weer omhelsen dag mam, dag mam, en ik wilde groot blijven maar is op z'n moment ook niet mijn sterkste kant. Ik heb hem gezegd dat alles weer goed komt dat hij er ook heel erg van moet gaan genieten, en maak vrienden............ zodra hij in vliegtuig zit is het goed en gaat hij z'n tweede avontuur te gemoet. De eerste berichten hebben we al weer binnen mooie foto's en positieve geluiden dus dan voelt het voor mij weer goed(:...,.....
    Nou Ger heel verhaal geworden zo, ik heb genoten van je heerlijke toetjes blog mooie foto's weer maar dat is jou wel toevertrouwd(<.........
    Geniet van je zondag een lieve groet Petra.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb er helemaal beelden bij hoe jij helemaal in je sas bent bij de oosterburen, kijkend naar alle mogelijkheden die daar in de supermarkt staan ;-). Dit ziet er heerlijk uit, het lijkt mij een heel goed smakend toetje.

    Bedankt voor het delen en een hele fijne zondag! Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh ik wil ook zuiderburen hebben......Je boft maar dat het zo lekker in de buurt is....
    Ik moet eerst het hele land door ;)
    Ziet er overheerlijk uit......jammer dat ik niet even kan proeven......maar goed dit is beter voor de lijn....genieten van dit lekkers zonder aan te komen....

    Fijne zondag Ger

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat ziet er weer heerlijk uit, Ger.

    Helaas woon ik niet vlak bij de grens om een zakje quarkauflauf te kopen. Maar Ger zal Ger niet zijn om voor ons een ander ingrediënt bij te schrijven. Dank je wel hoor, dit ga ik zeker uitproberen.
    Ben ook nieuwsgierig hoe het met jou gaat, Ger. Maak je al vorderingen met het lopen?

    Wens je een fijne zondag en lieve groet,

    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat ziet er wel heel lekker uit...je schaaltjes met dekseltjes zijn erg mooi...perfect voor dit nagerecht.
    Fijne Zondag nog.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het ziet er zeer smakelijk uit en ook ik ga vaker in Duitsland boodschappen doen omdat ik vlak bij de grens woon. Dus zal ik dit gerecht ook eens gaan uitproberen. Je laat de ingrediënten ook zo mooi gestyled zien....krijg er direct zin op...fijne avond nog en lieve groet van Marjon

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dus bakken doe je wel met zakjes? :-) knipoog.... Het ziet er overheerlijk uit! Ben dol op toetjes. Laat het je smaken!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat ziet dat er verrukkelijk uit,Ger!
    En dat servies is ook al zo mooi! Heb vanavond eten staan uitserveren op de markt voor dak-en thuislozen, helaas op plastic borden, kan niet anders,maar mooi servies is toch wel veel waard. Hoewel de smaak van eten en de aandacht voor deze mensen ook veel waard is.
    Wens je nog een mooie avond!

    Liefs, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ger jij presenteert je blogposten altijd zo mooi, met dat mooie tafellaken en die super leuke schaaltjes ziet het toch al zo lekkere nagerecht er nog lekkerder uit. Ik ga dit zeker maken maar dan wel met griesmeel want even naar Duitsland is te ver weg.
    Lieve groet, Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Ger,

    Ik sluit me helemaal bij alle voorgaande reactie's aan. Wat ziet het er weer smaakvol uit, ondanks dat ik weinig toetjes eet denk ik dat dit er wel met smaak in zou gaan. Tja... en wat een SCHITTERENDE schaaltjes heb je er voor.

    Heel veel liefs en een vriendelijke groet, Cilia

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dag Ger,

    Ik vind het altijd weer verrassend wat jij op tafel weet te krijgen. Zoals je inmiddels wel weet ben ik niet zo van het koken. Maar ik geniet wel altijd van de foto's die je erbij weet te maken.
    Overigens ben ik mijn leven aan het beteren. De afgelopen twee jaar heb ik bij het jaarlijkse kerstdiner het toetje voor mijn rekening genomen, samen met de kleinkinderen. Je hebt me op een idee gebracht!

    Hartelijke groet,

    Adri

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Lieve Ger,
    Ja, Duitsland had altijd een enorme keuze aan Dr. Oetker Nachspeisen...
    Helaas, sinds Pieter's open hart surgery mag hij zulke hoge cholesterol gerechten niet meer eten. Zelfs ik had (vanwege het veelvuldig gebruik van crème fraîche, slagroom, kwark, mascarpone ook hoog cholesterol gehalte en vanwege het diabetes type 2 kan ik ook geen suiker gebruiken dus maken we heel andere, gezonde toetjes.
    Zoiets warms uit de oven is heerlijk voor de winter dagen!
    Geniet er van.
    Liefs,
    Mariette

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat ziet dat er heerlijk uit zou zo een schaaltje leeg lepelen.
    fijne dag,
    groetjes van Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ja Ger, die oosterburen kunnen er wat van. Er is daar heel wat meer bij de bakspullen te vinden dan hier. Het zijn dan ook echte toetjes en taarten makers. De quarkauflauf ziet er heerlijk uit. Fijne avond, lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hoi Ger,
    Wat zou ik graag ook een keer zo net over de grens mijn boodschappen gaan doen. Maar om daar nou anderhalf uur heen en anderhalf uur terug voor te rijden, gaat me toch te ver. Maar mocht ik er toch nog eens een keer komen, dan neem ik zeker zo'n pakje quarkauflauf mee. Want dit toetje wil ik zeker ook een keer maken hoor. Ik kan het bijna proeven... zo lekker moet het wel zijn.
    En jij zou jij niet zijn als je niet van het hele proces weer de mooiste foto's zou maken.
    Een genot om naar te kijken Ger.
    Ik wens je een heerlijke avond,
    liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hallo Ger.

    Ook ik ken deze zakjes.
    De kwark heb ik nog niet geprobeerd, maar die nemen we zeker een keer mee als we weer boodschappen gaan doen in Duitsland.
    Heb nog 2 zakjes met griesmeel staan
    Die gaan eerst op...en dan moeten we toch echt die richting weer op voor boodschappen.
    Weer een Leuk en gezellige post Ger...
    Groetjes en liefs
    Jeanne

    BeantwoordenVerwijderen


Altijd leuk wanneer je na het lezen van mijn blogpost een reactie achterlaat
Powered By Blogger
Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.