dinsdag, juni 4

Jochumhof

Verborgen achter oude muren,midden in het mooiste kloosterdorp van Nederland, ligt de Jochumhof;een enclave van natuur,historie en rust met een prachtig uitzicht over de MaasDe botanische tuin in Steyl kent een lange geschiedenis.De oudste delen van de tuin dateren al van 1799


In 1933 richtte pater Peter Jochum de Botanische tuin opnieuw in om het biologieonderwijs aan het klooster te ondersteunen.Vanuit alle werelddelen brachten missionarissen plantenzaden mee naar Steyl ten behoeve van de tuin van pater Jochum.

Deze mammoetboom is er een mooi voorbeeld van
Wat zal het een prachtig geheel zijn wanneer straks de paars kleurige kardoen gaat bloeien uit de zilvergrijze bladeren Foto van deze groenten soort maakte ik ooit in een andere tuin
De voorbereidingen werden getroffen voor een tuinfeest in de avond
De boerenkar

En mijn kar.....

Eerst wilden ik er niet aan...
maar dan kom je bijna helemaal de deur niet meer uit wanneer je maar paar meter kan lopen zonder pijn en steun

Ook op het terras aan de Maas onder de natuurlijke parasol van moerbei bomen is het heerlijk rusten

https://nl.wikipedia.org/wiki/Jochumhof

http://www.jochumhof.nl/


5 opmerkingen:

 1. Haha Ger, eerlijk gezegd vind ik die boerenkar toch wel wat mooier om te zien dan het karretje van jou. Maar... ik denk dat het karretje van jou een stuk functioneler is ;-)
  Zo kom je er toch nog lekker uit.
  Wat een prachtige tuin trouwens en weer super mooi weergegeven op de foto's.
  Fijn hoor, dat soort uitstapjes.

  Een hele lieve groet en dat je nog vele van dat soort leuke uitstapjes mag maken,
  Cilia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Great tour through such a wonderful garden. I would love to join you, breath the oxygen, have a lovely pause and why not, be someone of the party guests!!!
  Thanks for bringing us over this little heaven Ger, your pictures are so artistic!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schitterende foto's heb je gemaakt Ger, van een prachtige tuin. Ook die foto's bovenaan je blog zijn zo mooi. Er straalt echt rust vanuit, kan me voorstellen dat je er van geniet.
  Met een rollator lopen is niet vreemd vandaag de dag hoor. Toch heel fijn die steun, ik heb er ook mee gelopen toen ik mijn rugwervel en ribben gebroken had, wilde er bijna geen afstand meer van doen toen die geheeld waren zo fijn loopt dat.
  Mocht ook dat niet meer lukken, twijfel dan niet en koop een schootmobiel.
  Mijn man had die ook omdat hij anders nergens meer naar toe kon, echt ideaal was het en hij kon weer naar winkels, een stukje rijden in de natuur en natuurlijk kersen kopen bij de kersenboerderij ­čśŐ

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto reportage heb je gemaakt over deze tuin.., en ach, als je 'met een kar' zulke mooie uitjes kunt doen, dan zou ik hem ook echt niet thuis laten hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is ook genieten Ger. Ik heb het adres opgeslagen.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor priv├ę en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.