Kruiden zijn voor mij onmisbaar in de keuken,
ze geven aan gerechten net dat extra's!
Ik heb dan wel binnen handbereik wat van dat lekker kruidigs in potten buiten op mijn tafel staan,
maar fiets ook graag vlakbij ons huis naar het kruidentuintje waar echt heel veel kruiden staan keurig netjes in vakken met bordjes erbij met namen en waarvoor je het kan gebruiken.
En het leuke daarvan is dat iedereen daar ook mag plukken of knippen.
ik plukten paar dagen geleden lekkere jonge blaadjes van de Mierikswortel, Zuring, Komkommerkruid,
en knipten dat blad door een zak gemengde sla uit de supermarkt
ook de eetbare bloemen van Oost-Indische kers met haar pikant, peperige smaak en de kleine bloempjes van het Komkommerkruid gaven de sla een fleurig fris aanzien,
het oog wil ook wat;-)
ik schaafde wat snack komkommertjes in plakjes,
die haal ik bij mijn Turkse super omdat ik die kleine exemplaren een verfijndere smaak vind hebben dan hun grotere broer
en over dit alles ging een eigengemaakte frisse dressing, en een handjevol slaversierder mediterraan van Remia.
......en dan heb ik het met jullie nog niet over die schaal met deksel gehad waarin ik deze sla door elkaar husselden....
het is een souvenier uit Frankrijk, meegebracht door dochterlief,
ik kreeg twee jaar geleden ook al 'n groter formaat van dit zelfde blauwe Moulin Des Loups & Hamage aardewerk.
Daar ben ik hardstikke blij mee natuurlijk en hoop stiekem dat ze met haar gezinnetje nog vaak naar La Douce France mag gaan en dan telkens weer op een brocante zo'n schaal of ander onderdeel van dit servies tegenkomt tot ik het compleet heb;-))
Ach........en wie weet kom ik zelf wel wat tegen als we in het voorjaar met vakantie gaan, samen met zus en zwager naar Frankrijk :-)
Lieve bloggers ik wens jullie allen een prettig en vooral zonnig weekeind!!!
Ger