Weer zo'n..... aha'tje..... toen ik op de groenteafdeling van mijn super de
'aardappel van de maand zag liggen'
er hebben in de afgelopen tijd al heel wat soorten
'aardappels van de maand'
op mijn bordje gelegen die ik niet elke dag tegen kom
zoals deze met de toepasselijke naam
Miss Blush
je kan met zo'n vast kokend aardappeltje natuurlijk alle kanten op...
....maar ik wilde hem voor de eerste keer proeven in al zijn puurheid
dus na een schrobbeurtje in koud water
heb ik ze gestoomd in de schil in mijn stoommand boven een pan met kokend water
En wat is er nou smakelijker gezelschap bij zo'n puur piepertje
dan sucadelapjes
die ik bestrooide met za'atar kruidenmelange
die zeer populair is in het Midden-Oosten
Het is tevens de naam van een soort wilde oregano die smaakt naar tijm en oregano tegelijk
ik bakten de lapjes om en om bruin in de braadpan die daarna de oven in ging
om bij 150 graden gaar te sudderden
Als groenten vond ik de combinatie van koolraap wel lekker
met wat nootmuskaat van de rasp
We aten een lekkere warme maaltijd
geen culinair hoogstandje....
of het moeten de piepers geweest zijn
die bijzonder goed smaakten met schil en al
Lieve groet♥
Ger