Weer zo'n..... aha'tje..... toen ik op de groenteafdeling van mijn super de
'aardappel van de maand zag liggen'
er hebben in de afgelopen tijd al heel wat soorten
'aardappels van de maand'
op mijn bordje gelegen die ik niet elke dag tegen kom
zoals deze met de toepasselijke naam
Miss Blush
je kan met zo'n vast kokend aardappeltje natuurlijk alle kanten op...
....maar ik wilde hem voor de eerste keer proeven in al zijn puurheid
dus na een schrobbeurtje in koud water
heb ik ze gestoomd in de schil in mijn stoommand boven een pan met kokend water
En wat is er nou smakelijker gezelschap bij zo'n puur piepertje
dan sucadelapjes
die ik bestrooide met za'atar kruidenmelange
die zeer populair is in het Midden-Oosten
Het is tevens de naam van een soort wilde oregano die smaakt naar tijm en oregano tegelijk
ik bakten de lapjes om en om bruin in de braadpan die daarna de oven in ging
om bij 150 graden gaar te sudderden
Als groenten vond ik de combinatie van koolraap wel lekker
met wat nootmuskaat van de rasp
We aten een lekkere warme maaltijd
geen culinair hoogstandje....
of het moeten de piepers geweest zijn
die bijzonder goed smaakten met schil en al
Lieve groet♥
Ger
Lieve Ger,
BeantwoordenVerwijderenZiet er heel lekker uit die Miss Blush! Ja in Europa staat bij elke aardappelsoort mooi vermeld of het een kruimige of vastkokende aardappel is. Hier moet je dat maar 'gokken'. Italiaanse vriendin Maria van Ristorante da Maria alhier, vindt dat een van de moeilijkste dingen.
Het geheel zag er heerlijk uit. Je geeft me wel een beetje een gevoel van heimwee met je sucadelapjes. Die nam ik 30 jaar geleden ook altijd maar hier niet te krijgen. Er wordt hier lang niet zoveel van een koe gesneden als in Nederland. Ik grapte wel eens dat ze een koe hier vierendelen; wat bief en de rest wordt allemaal gemalen voor de beef burgers e.d.
Wat een mooie header heb je boven je blog! Zijn het Pleurotus Eryngii? Vertel nog maar eens.
Die nootmuskaatrasp bracht bij mij ook veel nostalgie naar boven; ik ruik het zó... Mijn Moeke had die op het schapje onder de trap, de ingang naar de kelder. Met ook van die hele nootmuskaatnoten erbij. Leuk om dit not eens te zien!
Liefs,
Mariette
Goedemorgen Ger, wat heb je het weer goed voor elkaar met deze, denk ik , heerlijke maaltijd. Ik ken de aardappel niet terwijl ik toch ook bij meneer A. winkel maar blijkbaar grijp ik te snel naar de twee meest bekende soorten.
BeantwoordenVerwijderenOp de derde foto dacht ik; lekker er is patat van gemaakt (ben ik dol op) maar het blijkt toch iets gezonders te zijn.
Leuk, dat je ook 'boerenbont' hebt. Groetjes, Ingrid.
If I could only taste this delicious dish! And your tableware is fantastic Ger!
BeantwoordenVerwijderenHave a wonderful day!
Olympia
Het ziet er smakelijk uit, Ger! Leuk om steeds wat nieuws uit te proberen. Zo kwam ik afgelopen week thuis met aardperen en raapstelen, jou vast wel bekend!
BeantwoordenVerwijderenIk wens je een gezellige dag toe, liefs Linda
Het is lang geleden dat ik koolraap heb gegeten, de laatste keer zal bij mijn ouders thuis geweest zijn, meer dan dertig jaar geleden dus. Toen was ik er nooit zo blij mee ;-). Maar de aardappeltjes en het sukadelapje...mmm...dat zou er hier zeker in gaan. Ik zal eens kijken of mijn super ook een aardappel van de maand kent.
BeantwoordenVerwijderenEen fijne dag, Ger! Lieve groet, Ingrid
Lieve Ger,
BeantwoordenVerwijderenNog nooit van dit aardappeltje gehoord maar het ziet er allemaal zeer smakelijk uit! Door de mooie foto's kun je het bijna proeven .... mmmm ...
Lieve groet van Susan.
Lieve Ger,
BeantwoordenVerwijderenNu ben ik hongerig van deze mooie foto s,ik hou het allemaal..maar goed!
Groeten!
Nely
Afgezien van de Oosterse kruidenmelange is dit heerlijke Hollandse pot, gezond en lekker. Ik ken deze aardappel niet, maar ik doe soms hetzelfde met Roseval aardappeltjes, stomen in de schil, heerlijk.
BeantwoordenVerwijderenFijne week verder.
Groet,
Janneke
Wat ziet dat er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenIk ben ook gek op aardappeltjes!
Gelukkig zijn die hier volop te krijgen!
Met een heerlijk sudderlapje!
Veel liefs, Juliëtte
BeantwoordenVerwijderenHoi Ger,
Wat een mooie aardappels, het lijken net appeltjes.
Ooo... en ik zag al in een andere reactie dat er iemand, net als ik, dacht... PATAT. Maar nee dus, helemaal mis... het is koolraap.
Ziet er allemaal weer zeer smaakvol uit.
Honger, zo even een boterhammetje, hm...
Een fijne dag en liefs,
Cilia
Al mag het dan geen culinair hoogstandje zijn het ziet er heerlijk uit. Ik hou ....naast aparte gerechten....ook heel erg van 'gewone kost'. Hier sudderen runderlapjes, genoeg om er morgen een pan hachée van te maken. Heerlijke winterkost.
BeantwoordenVerwijderenJe heb er weer een prachtige post van gemaakt.
Fijne dag en liefs, Mea
Ach, op z'n is een eerlijke, hollandse maaltijd erg lekker! En dit ziet er iig erg smakelijk uit.
BeantwoordenVerwijderenLeuk te lezen dat jij ook zo'n stoommandje gebruikt... ik heb het idee dat iedereen tegenwoordig aan de stoomoven gaat. Maar zelfs als we straks een nieuwe keuken bouwen, geloof ik dat ik het gewoon bij m'n stoommandje houd;-)
Hoi Ger,
BeantwoordenVerwijderenNou is het maar net wat je verstaat onder culinair hoogstandje natuurlijk... Het ziet er in ieder geval fantastisch uit en of het zal smaken, daar twijfel ik al helemaal niet aan... Dus wat mij betreft echt wel een culinair hoogstandje hoor... Oh en koolraap, wat heb ik dat lang niet gegeten... Verrukkelijk..!
En alle prachtig in beeld gebracht...
Ik wens je een heerlijke avond,
Lieve groet,
Mirjam
Wat een heerlijk bordje heb je daar samengesteld! Ik zou willen dat ik bij je om de hoek woonde dan wist ik het wel dan schoof ik gezellig bij jullie aan! Miss blush nog nooit van gehoord maar ik ga zeker eens kijken of ze hier in de buurt te krijgen zijn. Hier vanavond een grote pan met andijvie stamppot ook altijd lekker vooral omdat ik morgen moet werken dus dan stamppot voor 2 dagen altijd makkelijk!
BeantwoordenVerwijderenEen hele fijne avond
lieve groetjes
Yolanda
Het is dat ik mijn eten al op heb, maar anders zou ik zo toe happen bij jou.
BeantwoordenVerwijderenWat een ander aardappeltje niet kan doen, heerlijk om te genieten van een oer Hollandse maaltijd die er ook nog eens smaakvol uitziet.
Lieve groetjes, Eefie
Deze aardappels ken ik nog niet, dacht even dat het appels waren....toepasselijke naam.
BeantwoordenVerwijderenIk heb laatst de zoete aardappels op, die vond ik lekker, weer eens wat anders.
Het bordje ziet er lekker uit...ik heb ook zo,n blikje kruiden, maar dan ras el hanout. Die jij hebt die kende ik nog niet, zal het ook eens meenemen, lijkt me ook lekker.
Fijne week Ger.
Groetjes,
Inge, my choice
mmmmm en ik dacht al waar komt die lekkere geur toch van daan ...
BeantwoordenVerwijderenmaar die kwam van jou blogje ..
ik dacht ook eerst dat het appels waren...
ik ben het trouwens met Mariette eens ik moet hier ook altijd maar gokken of de aardappels goed zijn.
Wat een leuk servies ..
Dat was een lekkere post van je ..
heel veel groetjes
Nou Ger het water loopt me weer in de mond.Het ziet er heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenOok hier staat af en koolraap (knolletjes) op tafel.
En die Miss Blush ziet er lekker uit.
Lieve groet Nelly
Ik ben meer een type van het (mona)toetje van de maand dan van aardappels maar ik vind je diner er wel ontzettend lekker uitzien!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Sas
Geen culinair hoogstandje, zegt ze dan,...:-)
BeantwoordenVerwijderenNou Ger, ik teken er voor. Ziet er heerlijk uit.
Ik vind je foto's heel erg mooi, en het ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Joke
Wat grappig, een echt hollands potje hè?
BeantwoordenVerwijderenEet smakelijk,
Janny
Het ziet er heerlijk uit. Je verslag zou een mooie reclamepagina kunnen zijn in de folder van de supermarkt.
BeantwoordenVerwijderenIk ben nu erg benieuwd naar Miss Blush.
Lieve groet,
Misschien voor jou geen culinair hoogstandje maar het ziet er verrukklijk uit.
BeantwoordenVerwijderenDie aardappel ziet er ook echt lekker uit.
Lekker hoor.
Liefs Francoise
Miss Blush, een heel toepasselijke naam voor deze aardappel.
BeantwoordenVerwijderenGer, het ziet er allemaal weer smakelijk uit, volgens mij maak jij er elke een feestje van met koken.
Heel fijn weekend en lieve groet,
Loes
Eerst moet ik even iets zeggen .Ja de piepers zien er prachtig uit ,maar voor mij smaken alle aardappels hetzelfde als ik eerlijk mag zijn .Je hebt wel een heerlijke maaltijd gemaakt en ik krijg er trek van ,ben dol op koolraapjes 'noem ze zelf ,koorknaapjes haha]Ook geen echte vleeseter maar dit alles ziet er heerlijk uit
BeantwoordenVerwijderenLiefs Elisabeth
Dag Ger,
BeantwoordenVerwijderenIk vond je zonet bij de commentaren bij Gerry (Merel-viool) en kom hier nieuwsgierig even kijken.
He, die miss Blush is nieuw voor mij, nooit van gehoord. Ziet er nog lekker uit ook.
En wat een heerlijke combinaties maak je.
Hele mooie foto's ook. Je blog leest heel lekker weg.
Brigitte
P.S. Bij mij loopt momenteel een giveaway:
http://homeiswherethedachshundis.blogspot.be/2014/02/giveaway-willie-whale-and-pocheke.html
BeantwoordenVerwijderenHi! I would like to invite you to check out our site www.volrecepten.be. Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and will help you to receive more visits.
If you like the idea of being found on our page, please, add your blog here http://www.volrecepten.be/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten.
I hope to see you there soon!