Appel in potje
Op zolder staat een houten krat waar ik al jaren glazen potten met deksel bewaar.
Altijd handig om iets in te bewaren zoals kleine restjes gedroogde bonen,linzen,rozijnen,dessert rijst,etc,die ik dan in de diepe lade van keukenkast zet en in een oogopslag zie wat er in zit
Ook reuze handig om koud of warm toetje in te maken,cake of gebak in de oven lukt ook goed deksel er op en bewaren in koelkast
Normaal wanneer ik appel in de oven bak gaan die in oven schaal,maar vanmiddag gebruikte ik 4 potjes van de 12 die nog beneden stonden omdat ik er pas geleden kersencake in bakten
Appels wassen en drogen,met appelboor klokhuis verwijderen en in potje zetten,ik stopten in holtes gehakte walnoten, snufje kaneel,fijn gesneden dadel,schepje palmbloesemsuiker,liet voorzichtig klein scheutje appelsap langs appel in potje lopen, dekte het geheel af met in stukjes gesneden fudge en klontje roomboter,hup de oven in op 160 graden ongeveer 30/35 minuten,hangt een beetje van dikte en soort appel af
In de tijd dat potjes in oven stonden kookte ik vanille pudding