Wanneer ik op een zondagmorgen wakker word en het getik van de regen tegen het slaapkamerraam hoor, draai ik me nog eens lekker op mijn andere zij in de warme echtelijke sponde
en neem het er nog even van.....☺
totdat de geur van vers gezette koffie en broodjes uit de oven mijn neusgaten vullen
dan heb ik er absoluut geen moeite mee om in mijn slippertjes te schieten
me aan de wastafel wat op te frissen en de slaap uit mijn ogen te wassen
dan rest mij alleen nog mijn badjas aan te trekken en op de heerlijke geur af te gaan
en daar ik niet in een groot landhuis of kasteel woon met veel kamers en gangen
heb ik het vertrek in ons knusse huisje snel gevonden, waar het ontbijtje op mij staat te wachten
wat ik mij natuurlijk goed laat smaken
terwijl buiten de regen met bakken uit de hemel komt, wat mij niet kan deren
beetje in de bladen lezen
wat andere sfeerhoekjes maken door steeds dezelfde oude spullen met elkaar te stijlen
op een andere manier
beetje met de iPad spelen
aan mijn pee-ceetje de mailboxen uitlezen
gewoon een beetje aanrommelen
beetje in de bladen lezen
wat andere sfeerhoekjes maken door steeds dezelfde oude spullen met elkaar te stijlen
op een andere manier
beetje met de iPad spelen
aan mijn pee-ceetje de mailboxen uitlezen
gewoon een beetje aanrommelen
en voordat ik het weet zijn we uren verder
echt zo'n luie zondag waar niks moet maar alles mag
in de namiddag ben ik natuurlijk allang weer terug beneden van badderen
me in de kleren steken en optutten
en dan is het langzaamaan mijn beurt om ons kleine keukentje in te gaan
mijn zwarte sloof voor te binden en aan de slag te gaan
en wat past er nou beter bij zo'n dag dan comfortfood....
nou moet ik eerlijk bekennen dat het woord mij tot enkele weken geleden
niet bekend in de oren klonk
maar toen ik de woorden: eten wat het leven gemakkelijk en plezierig maakt
rustgevend en hartverwarmend, het eten is waar je blij van wordt
en er samen met familie of vrienden van geniet
kortom: eten zoals ik het al vele jaren ken
wat ik van moeder en oma leerde
niks geen ingewikkelde gerechten om te maken en vooral niet ingewikkeld om te eten
nou is het voor mij de gewoonste zaak van de wereld om de tafel te dekken
zeker voor de warme maaltijd
maar wanneer je het op een andere manier wilt doen
kan je met zo'n gerecht even zo goed op de bank neerploffen en happen maar....
hoor ik jullie denken ''genoeg gezeverd .......laat maar wat zien''
.......nou...... kom op dan, we zijn vertrokken;-)
tijdens het wassen,snijden,hakken,raspen,schillen en schoonmaken
worden mijn zintuigen geprikkeld
en om dat nog intenser te beleven stop ik tijdens die bezigheid af en toe wat rauwe stukjes groenten in mijn mond,vooral de binnenste gele stengel met blad van bleekselderie
kan daar van blijven eten
zo heb ik in een handomdraai alle ingrediënten voor mijn spruiten-kikkererwten-maaltijdsoep klaar staan
makkelijk zei ik toch........
..........daarom nam ik een grote pot groente bouillon die ik aanleng met 3 potten water
2 blikken kikkererwten in vergiet afspoelen onder koude kraan
ik kneep het vlees uit pittige Toscaanse worstjes
wat dan al direct op gehaktballetjes lijkt zonder te rollen
een soortgelijk recept kwam ik tegen in Jamie Magazine maar daar ging geen vlees in
wel vacuüm verpakte kastanjes en die kan ik niet op elke hoek van de straat kopen
verder gaf ik er mijn eigen draai aan
zoals ik het meestal wel doe wanneer ik volgens recept kook
niks afwegen maar gewoon op het blote oog en op het gevoel
ik bakte de ''balletjes'' in wat olie aan alle kanten bruin
schepte ze met schuimspaan uit pan
en liet een eetlepel van het braadvet met aanbaksel in de pan achter
rest goot ik in leeg blikje van kikkererwten,kan weg
gesnipperde ui en knoflook even aanfruiten
doe er de gesneden wortel,bleekselderie en paar takjes verse rozemarijn bij
laat enkele minuten al omscheppend meebakken
giet bouillon bij de groenten
en laat kikkererwten uit vergiet daarin glijden
evenals de balletjes
vleesbouillontablet
wat nootmuskaat van de rasp
en paar flinke draaien van de pepermolen
laat tegen de kook aan komen en wacht tot groenten beetgaar zijn
voeg dan de spruiten erbij en laat die 6 tot 8 minuten garen
heb een hekel aan pannen op tafel....
maar voor deze gietijzeren maak ik een uitzondering
staat wel landelijk,toch;-)
lekker bruin stokbrood met lik kruidenboter smaakt er uitstekend bij
ik maakte het af met wat geraspte Parmigiano Reggiano en gele blaadjes van de bleekselderie
Fijn weekeind en lieve groet!!!
Ger
in de namiddag ben ik natuurlijk allang weer terug beneden van badderen
me in de kleren steken en optutten
en dan is het langzaamaan mijn beurt om ons kleine keukentje in te gaan
mijn zwarte sloof voor te binden en aan de slag te gaan
en wat past er nou beter bij zo'n dag dan comfortfood....
nou moet ik eerlijk bekennen dat het woord mij tot enkele weken geleden
niet bekend in de oren klonk
maar toen ik de woorden: eten wat het leven gemakkelijk en plezierig maakt
rustgevend en hartverwarmend, het eten is waar je blij van wordt
en er samen met familie of vrienden van geniet
kortom: eten zoals ik het al vele jaren ken
wat ik van moeder en oma leerde
niks geen ingewikkelde gerechten om te maken en vooral niet ingewikkeld om te eten
nou is het voor mij de gewoonste zaak van de wereld om de tafel te dekken
zeker voor de warme maaltijd
maar wanneer je het op een andere manier wilt doen
kan je met zo'n gerecht even zo goed op de bank neerploffen en happen maar....
hoor ik jullie denken ''genoeg gezeverd .......laat maar wat zien''
.......nou...... kom op dan, we zijn vertrokken;-)
tijdens het wassen,snijden,hakken,raspen,schillen en schoonmaken
worden mijn zintuigen geprikkeld
en om dat nog intenser te beleven stop ik tijdens die bezigheid af en toe wat rauwe stukjes groenten in mijn mond,vooral de binnenste gele stengel met blad van bleekselderie
kan daar van blijven eten
zo heb ik in een handomdraai alle ingrediënten voor mijn spruiten-kikkererwten-maaltijdsoep klaar staan
makkelijk zei ik toch........
..........daarom nam ik een grote pot groente bouillon die ik aanleng met 3 potten water
2 blikken kikkererwten in vergiet afspoelen onder koude kraan
ik kneep het vlees uit pittige Toscaanse worstjes
wat dan al direct op gehaktballetjes lijkt zonder te rollen
een soortgelijk recept kwam ik tegen in Jamie Magazine maar daar ging geen vlees in
wel vacuüm verpakte kastanjes en die kan ik niet op elke hoek van de straat kopen
verder gaf ik er mijn eigen draai aan
zoals ik het meestal wel doe wanneer ik volgens recept kook
niks afwegen maar gewoon op het blote oog en op het gevoel
ik bakte de ''balletjes'' in wat olie aan alle kanten bruin
schepte ze met schuimspaan uit pan
en liet een eetlepel van het braadvet met aanbaksel in de pan achter
rest goot ik in leeg blikje van kikkererwten,kan weg
gesnipperde ui en knoflook even aanfruiten
doe er de gesneden wortel,bleekselderie en paar takjes verse rozemarijn bij
laat enkele minuten al omscheppend meebakken
giet bouillon bij de groenten
en laat kikkererwten uit vergiet daarin glijden
evenals de balletjes
vleesbouillontablet
wat nootmuskaat van de rasp
en paar flinke draaien van de pepermolen
laat tegen de kook aan komen en wacht tot groenten beetgaar zijn
voeg dan de spruiten erbij en laat die 6 tot 8 minuten garen
heb een hekel aan pannen op tafel....
maar voor deze gietijzeren maak ik een uitzondering
staat wel landelijk,toch;-)
lekker bruin stokbrood met lik kruidenboter smaakt er uitstekend bij
ik maakte het af met wat geraspte Parmigiano Reggiano en gele blaadjes van de bleekselderie
Fijn weekeind en lieve groet!!!
Ger