Wanneer ik op een zondagmorgen wakker word en het getik van de regen tegen het slaapkamerraam hoor, draai ik me nog eens lekker op mijn andere zij in de warme echtelijke sponde
en neem het er nog even van.....☺
totdat de geur van vers gezette koffie en broodjes uit de oven mijn neusgaten vullen
dan heb ik er absoluut geen moeite mee om in mijn slippertjes te schieten
me aan de wastafel wat op te frissen en de slaap uit mijn ogen te wassen
dan rest mij alleen nog mijn badjas aan te trekken en op de heerlijke geur af te gaan
en daar ik niet in een groot landhuis of kasteel woon met veel kamers en gangen
heb ik het vertrek in ons knusse huisje snel gevonden, waar het ontbijtje op mij staat te wachten
wat ik mij natuurlijk goed laat smaken
terwijl buiten de regen met bakken uit de hemel komt, wat mij niet kan deren
beetje in de bladen lezen
wat andere sfeerhoekjes maken door steeds dezelfde oude spullen met elkaar te stijlen
op een andere manier
beetje met de iPad spelen
aan mijn pee-ceetje de mailboxen uitlezen
gewoon een beetje aanrommelen
beetje in de bladen lezen
wat andere sfeerhoekjes maken door steeds dezelfde oude spullen met elkaar te stijlen
op een andere manier
beetje met de iPad spelen
aan mijn pee-ceetje de mailboxen uitlezen
gewoon een beetje aanrommelen
en voordat ik het weet zijn we uren verder
echt zo'n luie zondag waar niks moet maar alles mag
in de namiddag ben ik natuurlijk allang weer terug beneden van badderen
me in de kleren steken en optutten
en dan is het langzaamaan mijn beurt om ons kleine keukentje in te gaan
mijn zwarte sloof voor te binden en aan de slag te gaan
en wat past er nou beter bij zo'n dag dan comfortfood....
nou moet ik eerlijk bekennen dat het woord mij tot enkele weken geleden
niet bekend in de oren klonk
maar toen ik de woorden: eten wat het leven gemakkelijk en plezierig maakt
rustgevend en hartverwarmend, het eten is waar je blij van wordt
en er samen met familie of vrienden van geniet
kortom: eten zoals ik het al vele jaren ken
wat ik van moeder en oma leerde
niks geen ingewikkelde gerechten om te maken en vooral niet ingewikkeld om te eten
nou is het voor mij de gewoonste zaak van de wereld om de tafel te dekken
zeker voor de warme maaltijd
maar wanneer je het op een andere manier wilt doen
kan je met zo'n gerecht even zo goed op de bank neerploffen en happen maar....
hoor ik jullie denken ''genoeg gezeverd .......laat maar wat zien''
.......nou...... kom op dan, we zijn vertrokken;-)
tijdens het wassen,snijden,hakken,raspen,schillen en schoonmaken
worden mijn zintuigen geprikkeld
en om dat nog intenser te beleven stop ik tijdens die bezigheid af en toe wat rauwe stukjes groenten in mijn mond,vooral de binnenste gele stengel met blad van bleekselderie
kan daar van blijven eten
zo heb ik in een handomdraai alle ingrediënten voor mijn spruiten-kikkererwten-maaltijdsoep klaar staan
makkelijk zei ik toch........
..........daarom nam ik een grote pot groente bouillon die ik aanleng met 3 potten water
2 blikken kikkererwten in vergiet afspoelen onder koude kraan
ik kneep het vlees uit pittige Toscaanse worstjes
wat dan al direct op gehaktballetjes lijkt zonder te rollen
een soortgelijk recept kwam ik tegen in Jamie Magazine maar daar ging geen vlees in
wel vacuüm verpakte kastanjes en die kan ik niet op elke hoek van de straat kopen
verder gaf ik er mijn eigen draai aan
zoals ik het meestal wel doe wanneer ik volgens recept kook
niks afwegen maar gewoon op het blote oog en op het gevoel
ik bakte de ''balletjes'' in wat olie aan alle kanten bruin
schepte ze met schuimspaan uit pan
en liet een eetlepel van het braadvet met aanbaksel in de pan achter
rest goot ik in leeg blikje van kikkererwten,kan weg
gesnipperde ui en knoflook even aanfruiten
doe er de gesneden wortel,bleekselderie en paar takjes verse rozemarijn bij
laat enkele minuten al omscheppend meebakken
giet bouillon bij de groenten
en laat kikkererwten uit vergiet daarin glijden
evenals de balletjes
vleesbouillontablet
wat nootmuskaat van de rasp
en paar flinke draaien van de pepermolen
laat tegen de kook aan komen en wacht tot groenten beetgaar zijn
voeg dan de spruiten erbij en laat die 6 tot 8 minuten garen
heb een hekel aan pannen op tafel....
maar voor deze gietijzeren maak ik een uitzondering
staat wel landelijk,toch;-)
lekker bruin stokbrood met lik kruidenboter smaakt er uitstekend bij
ik maakte het af met wat geraspte Parmigiano Reggiano en gele blaadjes van de bleekselderie
Fijn weekeind en lieve groet!!!
Ger
in de namiddag ben ik natuurlijk allang weer terug beneden van badderen
me in de kleren steken en optutten
en dan is het langzaamaan mijn beurt om ons kleine keukentje in te gaan
mijn zwarte sloof voor te binden en aan de slag te gaan
en wat past er nou beter bij zo'n dag dan comfortfood....
nou moet ik eerlijk bekennen dat het woord mij tot enkele weken geleden
niet bekend in de oren klonk
maar toen ik de woorden: eten wat het leven gemakkelijk en plezierig maakt
rustgevend en hartverwarmend, het eten is waar je blij van wordt
en er samen met familie of vrienden van geniet
kortom: eten zoals ik het al vele jaren ken
wat ik van moeder en oma leerde
niks geen ingewikkelde gerechten om te maken en vooral niet ingewikkeld om te eten
nou is het voor mij de gewoonste zaak van de wereld om de tafel te dekken
zeker voor de warme maaltijd
maar wanneer je het op een andere manier wilt doen
kan je met zo'n gerecht even zo goed op de bank neerploffen en happen maar....
hoor ik jullie denken ''genoeg gezeverd .......laat maar wat zien''
.......nou...... kom op dan, we zijn vertrokken;-)
tijdens het wassen,snijden,hakken,raspen,schillen en schoonmaken
worden mijn zintuigen geprikkeld
en om dat nog intenser te beleven stop ik tijdens die bezigheid af en toe wat rauwe stukjes groenten in mijn mond,vooral de binnenste gele stengel met blad van bleekselderie
kan daar van blijven eten
zo heb ik in een handomdraai alle ingrediënten voor mijn spruiten-kikkererwten-maaltijdsoep klaar staan
makkelijk zei ik toch........
..........daarom nam ik een grote pot groente bouillon die ik aanleng met 3 potten water
2 blikken kikkererwten in vergiet afspoelen onder koude kraan
ik kneep het vlees uit pittige Toscaanse worstjes
wat dan al direct op gehaktballetjes lijkt zonder te rollen
een soortgelijk recept kwam ik tegen in Jamie Magazine maar daar ging geen vlees in
wel vacuüm verpakte kastanjes en die kan ik niet op elke hoek van de straat kopen
verder gaf ik er mijn eigen draai aan
zoals ik het meestal wel doe wanneer ik volgens recept kook
niks afwegen maar gewoon op het blote oog en op het gevoel
ik bakte de ''balletjes'' in wat olie aan alle kanten bruin
schepte ze met schuimspaan uit pan
en liet een eetlepel van het braadvet met aanbaksel in de pan achter
rest goot ik in leeg blikje van kikkererwten,kan weg
gesnipperde ui en knoflook even aanfruiten
doe er de gesneden wortel,bleekselderie en paar takjes verse rozemarijn bij
laat enkele minuten al omscheppend meebakken
giet bouillon bij de groenten
en laat kikkererwten uit vergiet daarin glijden
evenals de balletjes
vleesbouillontablet
wat nootmuskaat van de rasp
en paar flinke draaien van de pepermolen
laat tegen de kook aan komen en wacht tot groenten beetgaar zijn
voeg dan de spruiten erbij en laat die 6 tot 8 minuten garen
heb een hekel aan pannen op tafel....
maar voor deze gietijzeren maak ik een uitzondering
staat wel landelijk,toch;-)
lekker bruin stokbrood met lik kruidenboter smaakt er uitstekend bij
ik maakte het af met wat geraspte Parmigiano Reggiano en gele blaadjes van de bleekselderie
Fijn weekeind en lieve groet!!!
Ger
Lieve Ger,
BeantwoordenVerwijderenDat is zeker een goeie maaltijdsoep en klinkt heerlijk voor een regenachtige dag!
Je schrijft dat je bakt in olie; gebruik je olijfolie of ben je na al je bezoeken aan Griekenland nog niet geheel aangepast? Wij gebruiken uitsluitend olijfolie en als je een jaar lang in Italië gewoont en gewerkt hebt dan ben je helemaal klaar voor de omstelling.
Spruitjes behoren tot mijn lievelingsgroente; ga ze deze week ook nog eens klaar maken.
Heel veel liefs met warmte en zon!
Mariette
Hoi Ger,
BeantwoordenVerwijderenWat ziet het er weer heerlijk en volgens mij ook erg smakelijke uit op je blog.
Bedankt voor het recept, het staat al opgeslagen bij mijn favorieten.
Wens je een heel fijn en zonnig weekend,
Lieve groet,
Loes
Lieve Ger
BeantwoordenVerwijderenJe begint al met een heerlijke geniet dag te beschrijven en nee dan deert de regen niet .Ik ben zelf niet echt dol op koken maar zo regelmatig '' rommelen'' met groentes om een lekker soepje te maken vind ik wel weer leuk .Deze soep lijkt me heerlijk en die ga ik zeker binnenkort maken .En net als Mariette ben ik ook dol op spruitjes .Je hebt er weer heel gezellige foto's bij geplaatst .
Fijn weekend,lieve groetjes Elisabeth
Heerlijk om op je gemak zo'n lekkere maaltijdsoep te maken.
BeantwoordenVerwijderenIk vind het zelf ook fijn om te doen.
En dan een grote pan vol om nog eens een portie uit de diepvries te halen.
Ik wens je een mooi weekend!
Lieve groet,
Gerry
Je weet het als een echte topkok te brengen (en dat ben je volgens mij ook), maar bij het zien van spruiten haak ik direct af hihi....brrr, de rillingen lopen over mijn lijf. Maar misschien proef je het in dit gerecht helemaal niet zo terug. Desondanks ga ik voor de zekerheid veel liever voor je ontbijt....daar kun je mij écht voor wakker maken ;-)!
BeantwoordenVerwijderenIk wens je een heel fijn weekend Ger. Lieve groet, Ingrid
Zo Ger, je was er maar weer zoet mee! Deze maaltijdsoep vult de maag goed, denk ik. Je hebt het ook wel heel mooi gepresenteerd hoor, mijn complimenten! Wie weet komt er snel weer zo'n zondag...
BeantwoordenVerwijderenLieve groeten en alvast een fijn weekend gewenst! Linda
Hoi Ger
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er weer heel smakelijk uit als ik weer meer eetlust heb ga ik het ook eens maken,er zit alles in wat goed voor me is aan vezels en energie..
Nu staat er bij ons rundvlees te trekken voor een licht groenten soepje ook lekker....
Groetjes Hannij.
Nou....heeft het vorige zondag bij jullie geregend??. Hiwr was het prachtig weer...maar maakt niet uit, jij hebt je heerlijk uit kunnen leven met je fantastische maaltijdsoep...zeer comfy, dat in ieder geval....lijkt me erg lekker...met uitzondering van die worstjes dan...want je weet het...ik eet geen vlees....😜😜
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er heel lekker uit...ook nog eens een goede uitleg.
BeantwoordenVerwijderenEn hier ook geen pannen op tafel, of het moeten mooie gietijzeren pannen zijn.
Je bent in ieder geval de regenachtige Zondag goed doorgekomen.
Fijn Weekend.
Groetjes,
Inge, my choice
Je maakt ons allemaal lekker met je heerlijke soep...wij zijn dol op spruiten dus dit heerlijke recept gaan we eens uitproberen, het vlees laten we achterwege, maar ondanks dat zal de soep toch geweldig smaken.
BeantwoordenVerwijderenLieve groet, Eefie
Hier scheen toch echt enkele dagen de zon....;)
BeantwoordenVerwijderenMaar ha....ook bij dit weer zal dit gerecht vast smaken....
Ben zo blij met je......EEN RECEPT!!!!!!!
Oh....smak...dikke kus van mij...
Dit gerecht ga ik maken.....echt.
Ziet eruit om van te smullen en ben nu zo blij om dit heerlijke recept van je te ontvangen.....
Smaakt naar meer ;)
Wens je een fijn en zonnig geniet weekend toe....
Liefs
Hoi Ger,
BeantwoordenVerwijderenNog even op de valreep van je 'spruiten kikkererwtensoep' genieten. Al moet ik bekennen dat ik al hele vele jaren geen spruiten meer gegeten heb. Was er nooit zo dol op. Maar zo als jij ze verwerkt in een maaltijdsoepje... hmm... ziet er best aantrekkelijk uit.
Wat heerlijk wakker worden zo op een zondagochtend... :-)
Zo... de auto is gepakt, het huis opgeruimd, nog even een dutje en dan... joepie ;-)
Zeg Ger, ik wens je een heel fijn weekend en hele lieve groetjes,
Cilia
Lieve Ger ,
BeantwoordenVerwijderenSoms is het best wel lekker nog
een keer omdraaien in je bed
vooral als het buiten regent ..
En dan toch nog zo lekkere maaltijd
soep klaar gemaakt ...
het ziet er lekker uit en ik denk dat
het de volgende dag nog lekkerder
smaakt ..
Een hele fijne zondag voor morgen ..
lieve groetjes
veel liefs
BeantwoordenVerwijderenMaaltijdsoepen laat maar komen, ziet er heerlijk uit...alleen de spruiten in de soep...dat heb ik nog nooit geproefd, maar is misschien best lekker. Je bent een bofkont...ontbijtje klaar en koffie..lijkt me heerlijk om zo te ontwaken...dat maak ik hier niet mee...ik ben meestal als eerste wakker....fijne zondag en lieve groet Marjon
Dearest Ger,
BeantwoordenVerwijderenwhat a delicious recipe is this one! On a rainy, lazy Sunday it's exactly what I would needed too...All these ingredients are so very yummy and I have the impression that you make miracles in your small, beautiful, Dutch kitchen!You are also an excellent photos "orchestrator"!You arrange and display everything in a unique way Ger.Very beautiful indeed!
Happy new week dear friend,
warm regards
Olympia
Ger, wat heb je er weer een prachtige blogpost van gemaakt! Ik loop a.h.w. deze dag met je mee door je huis en keuken :).
BeantwoordenVerwijderenDie pan soep mag zeker op tafel...is een hele mooie. De soep zelf zal ik niet zo snel maken, de kikkererwten vallen hier niet zo in de smaak (vooral bij mij, en ik kook). Maar 't ziet er heerlijk smakelijk uit!
JE hebt volgens mij je blog ook in een ander jasje gestoken, ander lettertype en foto's:MOOI!
Fijne avond nog.
Bedankt voor je aardige reactie op mij blog Ger! Wat een heerlijke goed gevulde soep heb je gemaakt. Je schrijft dat je kookboeken leest als een roman. Ik kan me daar helemaal in vinden hoor, ik smul echt van kookboeken en kan er maar geen genoeg van krijgen. Fijne week, Pascale X
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk Ger, wat jij hebt bereidt. De spruiten zou ik zelf niet zo snel in soep doen, maar ik ga het toch eens proberen. Lieve groet,
BeantwoordenVerwijderen