klik op foto en je kan ze in groter formaat bekijken
In mijn vorige blogpost Hier hebben jullie vast wel de waterbuffels zien staan op de achtergrond van de meters lange klaprozen
nou..... mij vielen ze ook op,ik weet niet wie het nieuwsgierigst was,de stiertjes achter de draad of ik
Mijn eerste gedachte was,"waar horen deze waterbuffels thuis" en we reden het dorp in,opzoek naar de rest van de kudde en de waterbuffelboer
We vonden al snel de boerderijwinkel en de vriendelijke eigenaarWij eten wel vaker mozzarella uit Italië
maar deze wilde ik natuurlijk ook graag proeven en kocht twee stoere bollen en stoere yoghurt
Had nog grote bak met cherrytomaatjes staan,die ik op met vel bakpapier beklede ovenplaat uitspreiden
royaal begieten met een goeie olijfolie van Kreta,zwarte peper,zout,knoflook en Italiaanse kruiden
in voorverwarmde oven op 200 graden laten poffen tot ze gaar en stroperig zijn(40 min.)
bol buffelmozzarella uit koelkast nemen en op kamertemperatuur laten komen,dan komt de smaak beter tot zijn recht
De gepofte tomaatjes smaakten lekker met de in plakken gesneden buffelmozzarella op al dente gekookte eierspaghetti
https://www.destoerderij.nl/
Wil je kennis maken met de kudde en buffelboer
bekijk dan zeker het filmpje(hieronder) met leuke beelden en info
https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/passie-voor-eten/video/waterbuffels-of-knuffelbuffels