Thais soepje met garnalenspies
De ene dag kan ik uren in de keuken bezig zijn met kokkerellen.....
en de andere dag bedenk ik snel iets om maar zo vlug mogelijk achter die warme gaspitten vandaan te zijn en zeker met dit warme weer...
2 flinke tenen knoflook
rode chilipeper vers of uit molentje
1 tuinkruiden bouillontablet
anderhalve liter kippenbouillon(pot van Maggi)
stuk verse gember van 3/4 cm
zak diepvries Aziatische kruiden(AH)
blik kokosmelk 450 ml
3/4 stuks bosui
pot ingelegde geroosterde gele paprika's
4 rode uien 2 flinke tenen knoflook
rode chilipeper vers of uit molentje
1 tuinkruiden bouillontablet
anderhalve liter kippenbouillon(pot van Maggi)
stuk verse gember van 3/4 cm
zak diepvries Aziatische kruiden(AH)
blik kokosmelk 450 ml
3/4 stuks bosui
theelepel harisa
(wanneer kinderen mee eten of je geen liefhebber van pittig bent
beter weg laten)
flinke eetlepel wokolie
wit sesamzaad voor garnering
rauwe garnalenspiezen
(wanneer kinderen mee eten of je geen liefhebber van pittig bent
beter weg laten)
flinke eetlepel wokolie
wit sesamzaad voor garnering
rauwe garnalenspiezen
(ik kocht de spiezen kant en klaar bij mijn keurslager op de BBQ afdeling
lekker gemarineerd, gemak dient de mens;-)
even grillen in de grillpan
in wokolie ui , knoflook en fijngehakte gember licht aanfruiten
uitgelekte gele paprika toevoegen
kippenbouillon toevoegen met tuinkruiden bouillontablet
aan de kook brengen en langzaam laten garen
met staafmixer pureren
Aziatische kruiden en blik kokosmelk toevoegen
TL harisa
even doorwarmen(niet meer koken)
in kommen scheppen en bestrooien met bosui en sesamzaadjes
garnalenspies op kom leggen....
zo kan ieder naar wens de garnalen van stok eten of in soep laten glijden
....en smullen maar...
even grillen in de grillpan
in wokolie ui , knoflook en fijngehakte gember licht aanfruiten
uitgelekte gele paprika toevoegen
kippenbouillon toevoegen met tuinkruiden bouillontablet
aan de kook brengen en langzaam laten garen
met staafmixer pureren
Aziatische kruiden en blik kokosmelk toevoegen
TL harisa
even doorwarmen(niet meer koken)
in kommen scheppen en bestrooien met bosui en sesamzaadjes
garnalenspies op kom leggen....
zo kan ieder naar wens de garnalen van stok eten of in soep laten glijden
....en smullen maar...
Smakelijk eten!!
Ger
Ger