Thais soepje met garnalenspies
De ene dag kan ik uren in de keuken bezig zijn met kokkerellen.....
en de andere dag bedenk ik snel iets om maar zo vlug mogelijk achter die warme gaspitten vandaan te zijn en zeker met dit warme weer...
2 flinke tenen knoflook
rode chilipeper vers of uit molentje
1 tuinkruiden bouillontablet
anderhalve liter kippenbouillon(pot van Maggi)
stuk verse gember van 3/4 cm
zak diepvries Aziatische kruiden(AH)
blik kokosmelk 450 ml
3/4 stuks bosui
pot ingelegde geroosterde gele paprika's
4 rode uien 2 flinke tenen knoflook
rode chilipeper vers of uit molentje
1 tuinkruiden bouillontablet
anderhalve liter kippenbouillon(pot van Maggi)
stuk verse gember van 3/4 cm
zak diepvries Aziatische kruiden(AH)
blik kokosmelk 450 ml
3/4 stuks bosui
theelepel harisa
(wanneer kinderen mee eten of je geen liefhebber van pittig bent
beter weg laten)
flinke eetlepel wokolie
wit sesamzaad voor garnering
rauwe garnalenspiezen
(wanneer kinderen mee eten of je geen liefhebber van pittig bent
beter weg laten)
flinke eetlepel wokolie
wit sesamzaad voor garnering
rauwe garnalenspiezen
(ik kocht de spiezen kant en klaar bij mijn keurslager op de BBQ afdeling
lekker gemarineerd, gemak dient de mens;-)
even grillen in de grillpan
in wokolie ui , knoflook en fijngehakte gember licht aanfruiten
uitgelekte gele paprika toevoegen
kippenbouillon toevoegen met tuinkruiden bouillontablet
aan de kook brengen en langzaam laten garen
met staafmixer pureren
Aziatische kruiden en blik kokosmelk toevoegen
TL harisa
even doorwarmen(niet meer koken)
in kommen scheppen en bestrooien met bosui en sesamzaadjes
garnalenspies op kom leggen....
zo kan ieder naar wens de garnalen van stok eten of in soep laten glijden
....en smullen maar...
even grillen in de grillpan
in wokolie ui , knoflook en fijngehakte gember licht aanfruiten
uitgelekte gele paprika toevoegen
kippenbouillon toevoegen met tuinkruiden bouillontablet
aan de kook brengen en langzaam laten garen
met staafmixer pureren
Aziatische kruiden en blik kokosmelk toevoegen
TL harisa
even doorwarmen(niet meer koken)
in kommen scheppen en bestrooien met bosui en sesamzaadjes
garnalenspies op kom leggen....
zo kan ieder naar wens de garnalen van stok eten of in soep laten glijden
....en smullen maar...
Smakelijk eten!!
Ger
Ger
Ger, dit ziet er weer heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenOok hier wordt er op een makkelijk manier eten gemaakt en zo'n soepje met heerlijke garnalen ga ik zeker proberen.
Onder makkelijk bedoel ik niet patat of zo, maar salades, soepjes e.d.. Tussendoor maak ik in de blender heerlijke drankjes van vers fruit en groente,mmmmmmm......
Vraag mij alleen af met wat je bedoeld met Aziatische kruiden, zijn dat kruiden die al bij elkaar in een pot zitten, of gebruik je zelf verschillende kruiden.
Wens je een fijne en zonnige week toe!
Lieve groet, Loes
Schitterende foto's!Ze laten zelfs mij die dit niet lust watertanden.Liefs sabine
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er weer heerlijk uit Ger....je maakt ons wel blij met zulke opnames en recepten.
BeantwoordenVerwijderenLieve groetjes, Joop
O ja, ook de collage bovenaan je blog is super goed !
Hoi Ger, dit is wat ik mis hier in het noorden. Lekker eten zoals thai of indonees. Ik krijg de spullen niet ervoor. Ik zal dit bewaren misschien kom ik er nog aan die spullen :) Lijkt me heel erg lekker hoor! Bedankt :)
BeantwoordenVerwijderenGroetjes
Sigi
Dankjewel voor het receptje van deze wellicht heerlijke soep. Een soort soep die ik nog nooit maakte maar zeker eens ga uitproberen. De garnalenspies laat ik achterwege... Niet zo'n liefhebbers van garnalen hier...
BeantwoordenVerwijderenLieve groet,
Marian
Hallo lieve Ger, ziet er heel erg lekker uit hoor. Ik ga het bewaren en als ik gemakkelijk wil is dit een prima idee. Ik hoop dat alles goed gaat bij jullie, het zal wel heel erg warm zijn bij jullie het is hier al erg warm en dan zitten wij nog wel aan de kust. Voor mij persoonlijk te warm, maar fijn voor al de strand liefhebbers ik ben daar in de herfst en de winter. Nou groetjes ook aan je mannetje, Petra.
BeantwoordenVerwijderenLieve Ger,
BeantwoordenVerwijderenJullie hebben het in Nederland maar wat gemakkelijk met AH die zóveel kant en klaar en op de Aziatische keuken gerichte dingen verkoopt. Je bent een schat van een exotische schoonmoeder zo te zien. Jij adopteert ook veel eetculturen en gezien de verslagen van je vaktie reizen; geniet je er ook intens van. Dit is ook weer zo'n snel, maar liefdevol bereide maaltijd.
Lieve groetjes,
Mariette
Hoi Ger,
BeantwoordenVerwijderenWat ziet dat er zo op de foto's verrukkelijk uit zeg. Haast jammer dat ik geen garnalen lust.
Trouwens wat een lekkermakende kop heb je bovenaan. Ik zat hier met een rommelende maag te watertanden bij het openen van jou blog. Nu eerst wat eten...
Fijne dag nog en hele lieve groetjes,
Cilia
Met het warme weer afgelopen weken had ik zeker niet elke dag zin in uitgebreid koken, maar werd het iets snels maar wel lekker. Super leuk hoe je recepten presenteert. Het hoofd van de blog met die heerlijke gerechten doet me gewoon watertanden. Trouwens die Thaise soep ga ik ook eens proberen als de kinderen komen eten want aan mijn man is dit helaas niet besteed.
BeantwoordenVerwijderenOndanks dat ik weinig trek heb, heb je er wel weer prachtige foto's van gemaakt.
BeantwoordenVerwijderenIk drink eigenlijk alleen maar bouillon om iets zoutigs binnen te krijgen.
Zonder ondankbaar te zijn, ik heb het helemaal gehad met dit weer. Ik kan er heel slecht tegen en kan er gewoon een beetje ziekig van worden.
Maar je doet er niets aan en we maken er gewoon het beste van.
Liefs, Gerry
MMmmm, ziet er lekker uit...en soep is idd het ideale gerecht met deze temperaturen....en wat geweldig dat jullie zoveel lusten...jij probeert volgens mij ook alles...
BeantwoordenVerwijderenDe soep ziet er goed uit! Maar vooral de foto's boven aan je blog roepen een reactie op dat ik zo aan tafel zou willen schuiven.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Ingrid.
Een diepe zucht vanaf deze kant. Niet alleen de soep ziet er heerlijk uit, de foto's ook. Ik schuif meteen maar aan. Lieve groet,
BeantwoordenVerwijderenHoi Ger, ik ben nog iets vergeten - je nieuwe header! Die is echt lekker :))
BeantwoordenVerwijderenGroetjes
Sigi
Ziet er heerlijk uit. In gedachten schuif ik lekker bij je aan tafel ;-). Bedankt voor het recept, ga ik zeker eens proberen is wel besteed aan mijn allesproevende gezin. Groetjes, Annet
BeantwoordenVerwijderen