dinsdag, mei 18

Waterbuffels

 

klik op foto en je kan ze in groter formaat bekijken

In mijn vorige blogpost Hier hebben jullie vast wel de waterbuffels zien staan op de achtergrond van de meters lange klaprozen


nou..... mij vielen ze ook op,ik weet niet wie het nieuwsgierigst was,de stiertjes achter de draad of ik


Mijn eerste gedachte was,"waar horen deze waterbuffels thuis" en we reden het dorp in,opzoek naar de rest van de kudde en de waterbuffelboer


We vonden al snel de boerderijwinkel en de vriendelijke eigenaar

Wij eten wel vaker mozzarella uit Italië

maar deze wilde ik natuurlijk ook graag proeven en kocht twee stoere bollen en stoere yoghurt

Had nog grote bak met cherrytomaatjes staan,die ik op met vel bakpapier beklede ovenplaat uitspreiden

royaal begieten met een goeie olijfolie van Kreta,zwarte peper,zout,knoflook en Italiaanse kruiden

in voorverwarmde oven op 200 graden laten poffen tot ze gaar en stroperig zijn(40 min.)


bol buffelmozzarella uit koelkast nemen en op kamertemperatuur laten komen,dan komt de smaak beter tot zijn recht






De gepofte tomaatjes smaakten lekker met de in plakken gesneden buffelmozzarella op al dente gekookte eierspaghetti



https://www.destoerderij.nl/


Wil je kennis maken met de kudde en buffelboer

bekijk dan zeker het filmpje(hieronder) met leuke beelden en info

https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/passie-voor-eten/video/waterbuffels-of-knuffelbuffels





9 opmerkingen:

  1. Goedemorgen Ger, wat ziet dat er heerlijk uit zeg. Wij eten hier ook wel eens mozzarella persoonlijk vind ik het niet heel veel smaak hebben. Maar zoals jij dit nu met de spaghetti laat zien ga ik het toch weer eens kopen. Mooie foto’s en wat een imposante dieren zijn het die buffels.
    Een fijne dag gewenst lieve groet Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. It look so good!
    I have never seen these animals before, but I think they have them in Italy.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Ger, wat een prachtige stoere beesten toch die buffels. En... dat eten ziet er ook weer uit om je vingers bij af te likken.
    Lieve groetjes,
    Cilia

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een schitterend idee: een stoerderij. Ik kan alleen de link nog niet helemaal leggen tussen die leuke stiertjes en de mozzarella. Maar ik ben dan ook meer fotograaf dan culinair specialist. Ik vind wel dat het er weer heerlijk uitziet. Zou zo naar Italië op vakantie willen. Of anders misschien wel naar Brabant.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dag Adri,

    Er worden natuurlijk ook stierkalfjes geboren op de Stoerderij en die zag ik het eerste vanaf de plek aan de Dommel waar ik foto's nam.
    We kregen later wel de mogelijkheid om bij de waterbuffelkudde te gaan kijken die op verschillende percelen staan bij de boerderij, maar daar ik bij lange na niet zo goed uit de voeten kan dan jij kon ik daar niet heen, dus ook geen foto's van melkgevende buffels waar die lekkere producten van gemaakt worden.
    De waterbuffelboer schrijft op zijn wegsite:
    Stierkalfjes hebben in feite weinig waarde voor een melkveehouderij, omdat zij immers geen melk geven. Toch blijven de stoere stiertjes ook bij De Stoerderij en worden ze gehouden voor het vlees. Ze lopen jaarrond buiten en verblijven van april tot december in een natuurgebied van Staatsbosbeheer. In de winter zijn ze ook buiten en lopen ze in een perceel aan de Rijtvenweg. Het vlees wordt verkocht via Crowdfunding-projecten.

    Enne........mijn deur staat altijd open zoals je ook op mijn blog kunt lezen😀

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dank voor de toevoeging Ger. Natuurlijk zijn die stierkalfjes ook leuk. Het leverde in ieder geval prachtige plaatjes op. En het is natuurlijk jammer dat jij de laatste tijd minder mobiel bent. Ik kan me voorstellen dat jij graag op de boerderij wat rond gelopen zou willen hebben. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook digitale mogelijkheden. Ik hou het aanbod van de open deur in het achterhoofd. Bedankt. Wie weet...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. I'm late coming over and reading this post. It's so interesting that the water buffalo are kept as any other cattle and their milk used for mozzarella ( which I'd like to taste).
    Roasted tomatoes are a favourite of mine and with the mozzarella....delicious.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuke stoere koppen. Mooie foto's van de buffels en dat niet alleen. Het gerecht ziet er ook heerlijk uit. Fijn om te weten waar de mozzarella die je eet vandaan komt. Fijn weekend,

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen


Altijd leuk wanneer je na het lezen van mijn blogpost een reactie achterlaat
Powered By Blogger
Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.