klik op foto en je kan ze in groter formaat bekijken
In mijn vorige blogpost Hier hebben jullie vast wel de waterbuffels zien staan op de achtergrond van de meters lange klaprozen
nou..... mij vielen ze ook op,ik weet niet wie het nieuwsgierigst was,de stiertjes achter de draad of ik
Mijn eerste gedachte was,"waar horen deze waterbuffels thuis" en we reden het dorp in,opzoek naar de rest van de kudde en de waterbuffelboer
We vonden al snel de boerderijwinkel en de vriendelijke eigenaarWij eten wel vaker mozzarella uit Italië
maar deze wilde ik natuurlijk ook graag proeven en kocht twee stoere bollen en stoere yoghurt
Had nog grote bak met cherrytomaatjes staan,die ik op met vel bakpapier beklede ovenplaat uitspreiden
royaal begieten met een goeie olijfolie van Kreta,zwarte peper,zout,knoflook en Italiaanse kruiden
in voorverwarmde oven op 200 graden laten poffen tot ze gaar en stroperig zijn(40 min.)
bol buffelmozzarella uit koelkast nemen en op kamertemperatuur laten komen,dan komt de smaak beter tot zijn recht
De gepofte tomaatjes smaakten lekker met de in plakken gesneden buffelmozzarella op al dente gekookte eierspaghetti
https://www.destoerderij.nl/
Wil je kennis maken met de kudde en buffelboer
bekijk dan zeker het filmpje(hieronder) met leuke beelden en info
https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/passie-voor-eten/video/waterbuffels-of-knuffelbuffels
Goedemorgen Ger, wat ziet dat er heerlijk uit zeg. Wij eten hier ook wel eens mozzarella persoonlijk vind ik het niet heel veel smaak hebben. Maar zoals jij dit nu met de spaghetti laat zien ga ik het toch weer eens kopen. Mooie foto’s en wat een imposante dieren zijn het die buffels.
BeantwoordenVerwijderenEen fijne dag gewenst lieve groet Petra
It look so good!
BeantwoordenVerwijderenI have never seen these animals before, but I think they have them in Italy.
Hoi Ger, wat een prachtige stoere beesten toch die buffels. En... dat eten ziet er ook weer uit om je vingers bij af te likken.
BeantwoordenVerwijderenLieve groetjes,
Cilia
Wat een schitterend idee: een stoerderij. Ik kan alleen de link nog niet helemaal leggen tussen die leuke stiertjes en de mozzarella. Maar ik ben dan ook meer fotograaf dan culinair specialist. Ik vind wel dat het er weer heerlijk uitziet. Zou zo naar Italië op vakantie willen. Of anders misschien wel naar Brabant.
BeantwoordenVerwijderenDag Adri,
BeantwoordenVerwijderenEr worden natuurlijk ook stierkalfjes geboren op de Stoerderij en die zag ik het eerste vanaf de plek aan de Dommel waar ik foto's nam.
We kregen later wel de mogelijkheid om bij de waterbuffelkudde te gaan kijken die op verschillende percelen staan bij de boerderij, maar daar ik bij lange na niet zo goed uit de voeten kan dan jij kon ik daar niet heen, dus ook geen foto's van melkgevende buffels waar die lekkere producten van gemaakt worden.
De waterbuffelboer schrijft op zijn wegsite:
Stierkalfjes hebben in feite weinig waarde voor een melkveehouderij, omdat zij immers geen melk geven. Toch blijven de stoere stiertjes ook bij De Stoerderij en worden ze gehouden voor het vlees. Ze lopen jaarrond buiten en verblijven van april tot december in een natuurgebied van Staatsbosbeheer. In de winter zijn ze ook buiten en lopen ze in een perceel aan de Rijtvenweg. Het vlees wordt verkocht via Crowdfunding-projecten.
Enne........mijn deur staat altijd open zoals je ook op mijn blog kunt lezen😀
Dank voor de toevoeging Ger. Natuurlijk zijn die stierkalfjes ook leuk. Het leverde in ieder geval prachtige plaatjes op. En het is natuurlijk jammer dat jij de laatste tijd minder mobiel bent. Ik kan me voorstellen dat jij graag op de boerderij wat rond gelopen zou willen hebben. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook digitale mogelijkheden. Ik hou het aanbod van de open deur in het achterhoofd. Bedankt. Wie weet...
BeantwoordenVerwijderenI'm late coming over and reading this post. It's so interesting that the water buffalo are kept as any other cattle and their milk used for mozzarella ( which I'd like to taste).
BeantwoordenVerwijderenRoasted tomatoes are a favourite of mine and with the mozzarella....delicious.
Wat een leuke stoere koppen. Mooie foto's van de buffels en dat niet alleen. Het gerecht ziet er ook heerlijk uit. Fijn om te weten waar de mozzarella die je eet vandaan komt. Fijn weekend,
BeantwoordenVerwijderenDeze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
BeantwoordenVerwijderen