zondag, april 18

Blauw in de pot en rood op het bord

Jullie vraag of ik afgelopen week nog wat gekocht heb in het tuincentrum, waar ik onderweg ''ff'' een stop maakten om de geknotte bomen op de gevoelige plaat te vereeuwigen....

Ja....maar niet veel....ik hou me aan de regels....geen zomergoed voor ijsheiligen want ik ben niet van plan om elke avond met de potten en bakken te gaan sjouwen omdat de weerman vorst aangeeft.
Hoorden vanavond van vrienden dat in de Betuwe de vuurpotten vannacht moeten branden in de boomgaarden tegen de koude om de bloesem te sparen.

Maar het was vanmiddag goed toeven in het zonnetje tijdens het planten van de Commelina Coelestis(dagbloem)die ik niet kon laten hangen in het tuincentrum vanwege haar blauwe kleur......
Het zal mij benieuwen of de bloemen zo hemelsblauw worden als op het kaartje....
En dan is het de hoogste tijd voor 'n kopje thee en het eerste beschuitje dit jaar met zomerkoninkjes......

Zo..........dat ging d'r wel in....lekker!
Het zal mij benieuwen of er dit jaar aan mijn plantjes ook weer zulke lekker zoete aardbeien groeien als het vorige jaar...
En hoop ook dat de merels ze niet eerder ontdekken dan onze kleindochter Britt.....want dan kan ze alleen aardbeien plukken die voorgeproefd zijn....

Fijne zonnige zondag voor jullie allemaal!!!
Lieve groetjes,
Ger.


11 opmerkingen:

 1. Goedemorgen Ger,

  Je was nog laat aan het bloggen. Wat een heerlijk zomers tafreel! Ik zou nu wel even bij je aan de ontbijttafel willen aanschuiven...
  Heb net manlief uitgezwaaid die naar Spanje is om vrienden van ons op te halen die daar gestrand zijn wegens de aswolk. Dus ben er ook al vroeg uit!

  Een hele gezellige en zonnige zondag!

  Groetjes
  Almay

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ger, wat een heerlijke aardbeitjes op dat (allang opgegeten) beschuitje van jou, heerlijk !!!
  Gisteren was het s'morgens nog 3 graden vorst hier, maar overdag was het heerlijk, en vandaag belooft ook een lekkere dag te worden, dus wij trekken erop uit naar de Betuwe :-)
  we hebben een jaarkaart van de tuinen van Appeltern, heerlijk ff eruit!
  Fijne dag vandaag!
  groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goeiemorgen. Ja , het kan nog gewoon gaan vriezen he, ergens vanaf half mei mogen de plantjes gekocht worden toch?
  Zooo die beschuitjes zien er wel erg uitnodigingd uit... ik kom eraan!!!
  Fijne zondag he, groetjes Jacqie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zien die beschuitjes er lekker uit zeg...ben gek op aarbeien, dus mij loopt het water hier uit de mond hi hi!

  Bij mij komen voor ijsheiligen ook geen zomerbloeiers in de tuin om dezelfde reden, al is de verleiding groot als je door een tuincentrum loopt!

  Fijne zondag! Lieve groetjes, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Ger. Ik zag dat ik een paar dagen achterliep hier dus heb dat even ingehaald. Wat een heerlijke post vandaag weer Ger,Ik krijg trek van die beschuiten met aardbeien. Het ziet er heerlijk uit allemaal.
  Fijne Zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ow Ger wat een geweldige post heb je weer,je collages zijn altijd zo gaaf,zo prachtig op elkaar afgestemd en ik blijf kijken,de aardbeien pot is zo gaaf,ik neem ze ook dit jaar en de mini komkommer en paprika,de dagbloem is een plaatjes zeg,ben ook benieuwd,maar we krijgen vast foto`s te zien,ik wens je een fijne zondag,lieve groet Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Ger


  Ik ben gek op blauwe bloemen.....maar dat heb je al gelezen...........hahah!! bedankt voor je bezoekje !!

  Nou ben benieuwd wat er allemaal uit de grond gaat komen bij je !!

  Fijne zondag lieve groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het water loopt me in de mond lieve Ger, wat zien die beschuitjes er heerlijk uit met die aardbeitjes. Wij hebben vorige keer ook een aardbeiplantje meegenomen en kunnen misschien straks ook oogsten. Wat zijn je collages weer een genot om naar te kijken. Dat servies is trouwens ook prachtig en zie ik daar het kommetje van At Home with Marieke ook niet staan, heb je dat bij Basic Label in Hoorn gekocht? Dat is ook een mooi servies, ik hou ook van allemaal verschillende serviezen door elkaar.
  Het zonnetje schijnt weer heerlijk, nog op een paar Blogs reageren en dan ga ik de tuin in, met een warm broodje uit de oven. Manlief is al bezig met de lunch.
  Fijne zondag.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk die aardbeitjes, ik ga ze ook weer planten in de aardbeienpot.
  En inderdaad: ijsheiligen zijn bij mij heilig....al moet ik zeggen dat ik vorig jaar wat vroeger was maar toen was het zo'n mooi weer. Nu durf ik het niet aan, vannacht was het onder 0 hier.
  Zonnige groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij hadden van de week ook de eerste aardbeien, heerlijk zijn die dan hè?
  Buitenlandse koop ik nooit. De bloesem zag er hier vandaag nog mooi uit dus ik hoop dat het net niet te koud is geweest voor de heerlijke kersen.

  Fijne week,
  groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.