maandag, mei 10

Emaille maandag********en appelstroop

........Ach...jullie kennen het vast wel,ik lees er tenminste regelmatig over in andere posten.......ben je met iets bezig in huis, heb je iets ''nieuws'' ouds gekocht,wil je eens wat veranderen.....dan staat plotseling alles op z'n kop binnen en buiten voor dat ene dingetje;-) nou.....zoiets had ik vandaag ook weer....(mijn dochter en ik noemen dat pongelen)
Ger was fffffffffffffff bezig om 'n plaatje te maken voor emaille maandag, zoals vele wel weten het leuke idee van  Irma
http://www.allemaalkleurtjes.blogspot.com/

En omdat ik zo lekker bezig was met deze keer rood emaille en stroop is het een gecombineerde post geworden.

Mijn rood emaille theepotje en rode blaker

(p)rins heerlijk....
Het bekende gele blikje stond vroeger al in het keukenkastje.
Het rinse zoet-zure beleg wordt dan ook al sinds 1870 gemaakt.
....helaas verdween appelstroop langzaam maar zeker naar de achtergrond door de komst van allerlei nieuwe soorten broodbeleg.....Die tijd is voorbij,inmiddels is appelstroop weer terug en passend in de huidige trend van pure smaken.
Deze tekst las ik in de Allerhande....
Nou ik ben trouw gebleven aan die bruine boterham met appelstroop ,hier was die pot nooit uit het keukenkastje!


En terwijl ik dan zo met ALLES tegelijk bezig ben.....kom ik op internet 2 hele leuke aquarellen tegen met afbeelding van mijn oude stroopblikje wat ik jaren geleden op De Teutenmarkt in Lommel kocht.Heb inmiddels de boterham met appelstroop die ik voor decoratie nodig had en bij het pongelen met smaak opgegeten.........smaakte goed!

Fijne blogweek
lieve blogvriendinnen!!
Groetjes
Ger.

21 opmerkingen:

 1. Nou jaaaaaaaaaaaaaaaa Ger...kom je HELEMAAL naar ons toe om een ijsje?????;)))))) maar goed, dan héb je ook wel wat he*grijns*
  Mar hoe kom je dan toch op het idee om in Grubbenvorst een ijsje te gaan eten? Had je de fietsen achterop d eauto???:)

  Wat een gezellige post heb je vandaag, superleuk met dat rood, en stroop, en ruitjes.......lief!!!!

  Ik zie dat je nog niet in mijn lijstje staat (SORRY;)))))) ga ik meteen doen, enne...als we weer gaan fietsen zal ik even ene gil geven.....;))

  Groetjes
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee hallo ! wat een leuek post weer....en ik ga het doen !! morgen gelijk een blikje appelstroop halen...........heb er ineens zo´n zin in ................zo lang geleden............bedankt voor de tip !! hahahahha!!

  Fijne gezellige week !!! lieve groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is het toch altijd genieten van je post Ger, mijn compliment prachtige styling (weer) zo. Ik ben ook zo gek op boerenbont, maar wil het zelf niet gaan kopen omdat ik het op een dag van mijn moeder krijg, lekker gebruikt met mijn herinneringen aan vroeger. Dat rode emaille vind ik ook gaaf. Ook al heb ik alleen een broodtrommel in het rood van Beppe... Maar goed als op een dag het servies komt dan.. rood blauw en boerenbont!!!

  Groetjes en fijne week.. (PS mijn zoon eet sinds 2 weken ook alleen nog maar appelstroop)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ohhhhhhhh....lieve Ger, wat is dit weer genieten. Ik kan het niet te vaak zeggen, maar jij kan stylen als geen ander. Alles is weer zo mooi op elkaar afgestemd en tot in detail. Het appeltje wat je in de boter heb getekend.......jij heb daar oog voor. Je kan zo voor de Seasons of het Buitenleven gaan werken.

  Heel herkenbaar ook je verhaal, hier staat soms ook de hele kamer op z'n kop, dan wil ik alles veranderen voor het nieuwe hebbeding, maar kom er dan later achter dat ik ook zonder die grote verbouwing ook zomaar een plekje heb haha

  Prachtige blikjes heb je en wat die appelstroop betreft heb ik daar eigenlijk nooit van gehouden, maar alleen al voor de verpakking zou je het haast lekker gaan vinden hihi.
  Je heb mij weer een groot plezier gedaan met deze post.
  Ik wens je een fijne avond, ik ga zo aflsuiten, want mijn zus komt zo gezellig klessebessen.

  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ben je toch een heerlijk mens Ger. Lekker pongelen? Je maakt van die geweldig gezellige foto's. Brabants bont en boerenbont, gezellig gekleurd , staat zo lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een ouderwets gezellige post over de appelstroop en ook de rode emaille voorwerpen geven een nostalgisch tintje aan het geheel .
  Bijzonder ook dat je die twee afbeeldingen vond , en hele leuke collages maakte je van dit alles !
  fijne week verder , lieve groet Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 7. jjajajajaja pongel ie nog moar un tiedje vadan!!
  Ie hebt er weer wat moois van brouwt heur!!!
  appelstroop geet er hier ook met leppels vulle deurhenne!!
  Moar ja wie bint dan ok boer'n leu.
  Wat hej't weer mooi oppe riee stoan!
  I wens oe un mooi'n ovend!!!
  Ik goa is wieder met klooi,n
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Ger,

  Jeetje wat heb je dit leuk gedaan zeg?!

  Echt heerlijk om naar te kijken...zou nog liever aanschuiven haha, gezellig!

  Ik eet ook nog regelmatig een boterham met appelstroop van Rinse!! Jammie..

  Prachtig deze oerhollandse tafel..je hebt er echt ie!ts moois van gemaakt

  Lieve groetjes, Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heb jij de tafel héérlijk gedekt. Ik zou er zo aan willen schuiven. Heerlijk zo'n dikke plank bruin brood met appelstroop en met kaas erop is ook nog eens heel erg lekker :)
  Dank je voor je mooie foto's, ik heb genoten! (het water liep me ondertussen uit m'n mond...)

  Groet,
  Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ziet dat er heerlijk uit!
  Groeten,
  Jacoba

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Och lieve Ger, wat heb jij weer heerlijk zitten pongelen, wat een uitnodigend geheel de gedekte tafel.In gedachten zie ik je al door de lens kijken en denken.....even een hap van een appel nemen dat staat veel leuker, hi, hi. Leuk je rode emaille bijdrage, en appelstroop.....mmmm, daar ben ik ook gek op, heb het ook altijd in huis.
  En zoals altijd bij jou weer prachtige collage's, zelfs in de boter nog een appeltje getekend, schitterend gewoon!!!

  Wat een lieverdje dat oude stroop blikje, en wel heel toevallig dat je deze twee prachtige aquarellen van het bewuste stroop blikje tegen kwam, helemaal TOP!!!

  Een heerlijke week Ger,
  Lieve groet, Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nou Ger, je hebt eer van je pongelen. Het ziet er weer geweldig uit hoor. Je kan het ook zo heerlijk brengen.
  Appelstroop..da's effe geleden. Toen ik in verwachting was heb ik het heeeel veel gegeten omdat mijn HD zo laag was. Bij het zien van je foto loopt het water me in de mond, misschien toch maar weer eens op het boodschappenlijstje zetten.
  En ja, zusje is getrouwd met broer van m'n vent. Heb j'm?! :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat ziet het er weer allemaal gastvrij bij je uit......heerlijke beelden...ik zou zo willen aanschuiven bij je......heerlijk zo'n broodje erbij....genieten.
  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hallo Ger,wat een heerlijke/lekkere post,het ziet er allemaal heerlijk en uitnodigd bij je uit enne je rode blakertje en theepot schitterend,daar houdt ik wel van en,appelstroop at vaak als kind op een boterham nu eigenlijk alleen nog maar af en toe op een pannekoek maar,mmmmmmm,lekkerrrrrr.

  liefs van ons,xxx.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Helemaal in m'n pulletje hoor, deze post! Rood emaille, oude blikjes en een tafel waar ik zo aan zou willen schuiven!
  Ik las trowuens dat je in Julianadorp gelogeerd hebt, ik heb daar gewoond (wel al een tijdje geleden hoor!), woon nu aan de andere kant van het kanaal. Maar wel heel leuk om te lezen!
  Groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Weet je wat wij hier vaak eten? Roggebrood met appelstroop..zo lekker en vreselijk gezond!
  Wat een gezellige post is dit weer Ger. Het rood emaille, zo oerhollands doet het aan. En een mooi oud blikje, ook op aquarel dus.
  Bedankt voor dit genietmomentje, uh..gepongel.
  Groetjes Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Ger,

  Wat ziet het er weer sfeervol uit. Ja ik kan me er wel iets bij voorstellen... Lekker rommelen en leuke hoekjes maken en aan de andere kant is er een bommetje ontploft. Maar daar zie ik niets van want ik geniet alleen maar van je mooie sfeerplaatjes. Pongelen ....moet ik onthouden....klinkt beter dan rommelen!!

  Welterusten lieve Ger...Hier begint de nieuwe dag alweer!!

  Groetjes
  Alma

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hola, so lovely vignette with the red enamelware, loved it, are they old?? Love your garden and that bread looks very good!!
  Cariños,
  Maria Cecilia

  BeantwoordenVerwijderen
 19. hallo Ger.enig je blogje,appelstroop,lekker hoor,zit veel ijzer in,wat heb je er toch iets moois van gemaakt,dat kan ik nou weer niet,het is een ware kunst.ook je tafel ziet er uitnodigend uit,om zo aan te vallen.kreeg van mijn buurvrouw nog een rood rond blikje,ook oud.en je keteltje ,,,prachtig,

  groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Yam yam stroop!!!!
  Dit eet ik dus veel want mijn moeder zei altijd dat daar veel ijzer in zit.
  Weet je wat heeeel lekker is..
  'n Bruine boterham met stroop en daarop kaas...
  Fijne (pongel)week en hopelijk krijgen we hier in ons zuiden ook nog wat Zon.
  Gr Cobi

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoi Ger, erg gezellig dat je volger geworden bent bij mij... jij ook van harte welkom hoor!
  Vandaag heb ik deze post van jou nog eens rustig bekeken, want gisteravond was het al zo laat dat ik eigenlijk te moe was. Maar wat maak je prachtige foto's!! Echt geweldig.
  Je hebt het over het vakjargon van de kaartenmaakster, maar zo heeft ieder natuurlijk z'n ding hé? Want foto's maken zoals jij dat lukt mij nou weer niet zo goed. Zou het wel enorm graag willen, want eigenlijk fotografeer ik ook graag alleen vind ik het best moeilijk. Vooral binnen... de kleuren worden bij mij op de foto nooit zoals in het echt. *zucht*
  Misschien moet ik maar eens wat vaker oefenen. Tot die tijd doe ik het wel met foto's op blogs zoals de jouwe en die van Mea en Cindy bijvoorbeeld :)) liefs, jolanda

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.