zaterdag, november 20

Kaarsen en waxinelichtjes kun je overal 'n plaatsje geven om ze altijd binnen handbereik te hebben, zeker in de donkere dagen voor Kerst.
Ik kwam ze al op de leukste bewaarplaatsen tegen,bij Bonjade in een witte emaille emmer vol gestort met lichtjes en busseltje kaarsen omwikkelt met mooi gedroogd herfstblad en Mayflower maakten er een blikvanger van door er 'n hele oude Enkhuizer krant omheen te draaien met decoratief touwtje en dan staan de kaarsen geduldig mooi te wezen op de enige echte ''Mayflower styl'' in een oud lief blikje tot ze mogen branden en sfeer brengen in huis...

Normaal gooi ik de waxinelichtjes en kaarsen in een oude keulsepot die ergens in een hoekje op de grond staat, en soms denk ik wel eens ze slinken nog sneller dan de poen in mijn beurs;-)

Maar nou deed ik ze voor de verandering eens in een oud blik(ja,ja,je doet wat leuke inspiratie op bij al die lieve blogvriendinnen) wat ik jaren geleden tegenkwam op een brocante markt in Remich,gelegen in het uiterste zuidoosten van Luxembourg langs de Route du Vin in het dal van de Luxemburgse moezel (Vallée de la Moselle Luxembourgeoise.)
En het was liefde op het eerste gezicht toen ik dat blik zag staan............en na al die jaren dat ik het in mijn bezit heb.... ben ik er zelfs van gaan houden...van dit lieve snoetje op de deksel.


op de zijkant van het blik staan spelende kinderen op het strand.


Ik wil jullie allemaal een fijn weekend wensen en hartelijk bedanken voor de altijd weer aardige en lieve reacties die jullie achterlaten bij mijn posten.
Liefs, Ger XXX


17 opmerkingen:

 1. What a lovely little lady!!!;)

  Fijn weekend Ger! Geniet van de zonnestralen!!

  Liefs,
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inspireren en geinspireerd worden, dat is één van de leuke dingen van bloggen.
  Mooi blik zo met de kaarsjes. Mijn waxinelichtjes zitten momenteel in een franse voorraadpot. Staat ook heel leuk. Moet nu alleen wel vaak bijvullen, ze gaan als broodjes over de toonbank...bij wijze van spreken.
  Fijn weekend, Ger!
  Lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtig blik en nu ook bij jou mooi gevuld met kaarsen! Hier zijn ze ook niet aan te slepen (waxinelichtjes) maar ik zou ook niet anders willen!!

  Ik wens je een fijn weekend Ger! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi! Wat een prachtig lint waar je de kaarsen mee samenbind. Combinatie kaarsen en theelichtjes is dan weer eens iets anders! Ook bij jou doen we ideetjes op hoor!
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijk snoetje staat daar op je blik, kan me voorstellen dat je daar verliefd op bent geworden. En de kaarsen staan bij jou dus nu, net als bij Mea, "ingeblikt". Klaar om je bij te lichten in de donkere avonden!
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een PRACHT van een blik.

  Ja Ger, in 'onze jonge tijd' was het ook al zo in , die oude rommel net je in een eerder postje schreef, nu heet dat vintage of brocante, en als ik eerlijk moet zijn vind ik die benaming wel mooier voor zo'n blik/trommel

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een geweldig prachtig mooi blik !!! liefs Ria.....fijn weekend !!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooi blik Ger! En leuk om het op deze manier te gebruiken ook!
  Ja je doet wat inspiratie op bij al die blogs hé? Dat vind ik ook hoor. Bij de één zie ik mooie style ideeën... bij de ander weer leuke frutsels om zelf te maken... en wéér een ander (zoals jij zelf bijvoorbeeld) weet me steeds weer de lekkerste recepten voor te schotelen!
  fijn weekend, liefs jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige plek voor je kaarsen/ waxinelichten!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig blik Ger en ook weer prachtig in de picture gezet hier !

  Heel erg bedankt voor de het delen van de informatie tav mijn huishoudstroop-blik, ben gelijk wezen kijken op die sites en heb inmiddels een museum gemaild met een foto van het blik om te vragen hoe oud die precies is, dus wordt vervolgd.......

  Fijn weekend verder, lieve groet Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooi blik! Schattig gewoon...en nu ook nog nuttig.
  Bedankt voor je lieve reactie, fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtig blik Ger en wat een schattig snoetje kan het begrijpen dat je daar dol op ben en wat leuk om je kaarsen erin te bewaren heel gezellig staat dat
  ik wens jou en je gezin ook een heel goed weekend toe
  Hartelijke groet
  Liefs Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ohhhh, werkelijk van grote schoonheid dit blik, wat kan ik me goed voorstellen lieve Ger, dat je daar helemaal verliefd op bent geworden. Zelf ben ik er ook erg van gecharmeerd terwijl ik het nu pas voor de eerste keer zie. En het gekke is dat ik het idee heb dat het lieve kleine meisje op jou lijkt in de jaren dat jij dezelfde leeftijd had. Het gezichtje heeft zo'n mooie, wijze en rustgevende uitstraling.

  Het staat erg lief met de kaarsjes en zo het lijkt een zelf gehaakte kant lint, maar misschien heb ik het mis. Heerlijk toch hé dat je steeds weer leuke inspiratie krijgt door het bekijken van andere mooie blogs met hun leuke ideetjes.
  Heerlijke nostalgische post...

  Geniet van een bruisende zondag,
  liefs Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Beste Ger,

  Als ik dit blik op de rommelmarkt had zien liggen was ik er waarschijnlijk voorbij gelopen.
  Maar jij weet er iets fantastisch van te maken met je foto's.

  Chapeau!

  Ook een goed weekend gewenst,

  Adri

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lieve Ger, gisteren dacht ik even een nieuwe post te plaatsen, maar dat liep anders. Ik heb al een tijdje problemen met mijn zijbalk. Ik kan me herinneren dat jij daar in het begin ook zo mee zat te stoeien. Blijkbaar was er een bericht te breed, maar welke? Heb eerst geprobeerd de breedte van mijn blog aan te passen. Daarvoor moest ik eerst een ander sjabloon kiezen. En zo volgde aanpassing op aanpassing terwijl mijn zijbalk nog steeds niet goed stond. Dacht eerst dat de video van YouTube de boosdoener was, maar later bleek het toch de post van de kerk te zijn. Die heb ik nu maar even als concept opgeslagen. Ben er gisteren de hele middag en avond mee bezig geweest, maar gelukkig zijn mijn blogproblemen weer opgelost! Kan ik me weer gaan richten op andere zaken, waaronder jouw heerlijke caramels. Dat ga ik binnenkort toch ook eens proberen. Supermooi blik heb je trouwens, echt zoeentje waar ik ook als een blok voor zou vallen. Fijn te zien dat je weer zo actief bezig bent!
  Dankjewel voor je lieve bericht en voor de link. Hele fijne zondag en nieuwe week gewenst, lieve groet Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ger je hebt helemaal gelijk,het is een prachtig blik en met zo met de kaarsjes erin,heb je een prachtige combinatie van sfeer en gezelligheid en haha ja kaarsjes gaan zekers hard,hier ook hoor,ik wens je een fijne avond en week toe,lieve groetjes Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een lief meisje op een schattig blikje .
  Leuk die kinderen op het strand .
  Lieve groet ♥RINI♥

  BeantwoordenVerwijderen


Altijd leuk wanneer je een reactie achterlaat,dankjewel
Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.