Dat is zo gefikst,
Ik nam deze hoeveelheden en had een grote pan heerlijk romige maaltijd vissoep.
Weeg bijna nooit iets af.....beetje op het heilig oog en uit de
losse hand.
2 pakjes romige lente uisoep van Honig
750 gr. kabeljouwfilet(diepvries)
2 Tilapi's
2 zakjes gepelde grote rose garnalen(AH Euroshopper zijn goed)
300 gr, fijngesneden prei
zakje fijne groenesoepgroenten met tuinkruiden(AH)
2 blikjes ges.champignons(Euroshopper)
2 visbouillontabletten
Ik laat de bevroren vis in pan water zachtjes gaar pocheren en doe het daarna in stukjes bij de gare soep.
De garnalen gaan wel bevroren bij de soep
Eerst pakjes soep bereiden zoals staat aangegeven
Als soep begint te binden kunnen al de andere ingrediënten er een voor een bij.
Zachtjes laten garen en vergeet niet te roeren!
Als de soep gaar is kunnen de stukken vis erbij
Soms doe ik er op het laatste moment nog flesje room culinair bij of pakje slagroom.
Even proeven of het goed op smaak is...
Wij aten er deze keer Turkse pide bij.
Smakelijk eten!!
Ben van plan om morgen naar de Thaifair te gaan,daar zal ongetwijfeld wat te smikkelen zijn,en anders heb ik voor morgenavond nog vissoep genoeg.
Twee dagen snelle,gezonde en voedzame maaltijd.
Jammieeeeee, manlief is met vriend naar een voetbalwedstrjd dus we hebben vandaag vroeg gegeten, heerlijke salade met tonijn en parisiën stokbrood. Dus.....je snapt wel dat ik nu hier zo ongeveer zit te kwijlen, wat ziet het er heerlijk uit. En wat een handige snelle soep die toch heel gezond is, zeker een recept om te onthouden. En als je van koken houd, zoals jij, ben er zelf ook dol op, dan hoef je eigenlijk nooit iets af te meten. Alles gaat op gevoel en je weet gewoon precies wat er wel en niet bij kan om het optimaal te laten smaken. En dat turkse brood ziet er ook zeer aangenaam uit mag ik wel zeggen.
BeantwoordenVerwijderenNou Ger, ik ga nu wat eten want......ik hou het niet meer,hihi.
Lieve groet, Josephine
Hoi Ger, dat ziet er heerlijk uit. De Lente uisoep van Honig heb ik al eens gemaakt met kip, een heerlijke soep. De Thaifair is dat een Oosterse Fair?
BeantwoordenVerwijderenFijne avond.
Lieve groet, Mea
Hallo Ger,
BeantwoordenVerwijderenWat leuk je zo enthousiast te ontmoeten op bellavien :) en val ik hier even met mijn neus in de boter met jou heerlijkheden hier, ga snel even verder kijken!
Oja aansluitend op jou thaisefair morgen nou ja alsof we 1 gedachte hadden heb ik heerlijke loempiaatjes gemaakt op bellavienindekeuken.
lieve groet uit Zweden
Hallo Ger
BeantwoordenVerwijderenFijn dat je bij mij bent komen Kroamschuddn ik kom uit Twente en je zult er nog wel wat gewoontes tegen komen.
Heerlijke Brabantse site heb jij zeg voel me helemaal thuis bij jou Bourgondische paastafel.
Jij zou zeker mijn fornuis goed benutten maar zo te zien doe jij het super goed in je kleine keukentje Ik kom ook snel weer eens bij jou langs
Een heel gezellig weekend
Yolanda
Wat ziet dit er heerlijk uit, vanmiddag stond ik nog bij A.H. te kijken naar een zak zeevruchten. Had ik het maar gedaan......
BeantwoordenVerwijderenEnfin er komen genoeg herkansingen.
Fijne zondag
Hermine
OH wat heerlijk lijkt me dit. Ik ben heel blij met dit recept Ger en ga het vast een keer maken want ik ben gek op vis. Dat Turkse brood eten wij vaak met shoarma.Heerlijk. Je foto's zijn geweldig en maken me hongerig hihi
BeantwoordenVerwijderenGroeten van Riet
Echt een gave heb jij. Je Paasbrunch zag er ook verrukkelijk uit. Als het wisten bij een culinair blad....
BeantwoordenVerwijderenFijne zondag,
groetjes Petra
Heerlijk zeg, het water loopt me in de mond. Bedankt voor het recept.
BeantwoordenVerwijderenfijne zondag,
Groetjes Renny
Hallo Ger,
BeantwoordenVerwijderenik kom eens even informeren hoe ver je bent met lezen. Wat een heerlijk weekend heb je. Tenminste, ik vind het fijn om soms alleen te zijn. Een mooi boek, lekkere soep en ook naar een leuk uitstapje! Heel veel plezier, lieve groet Anja
mmhhmmm Ger lijkt me lekker.
BeantwoordenVerwijderenVis en soep zijn mijn favo's
dus in een pot al helemaal.
Ik ga 'm zekers maken dit is weer eens wat anders als Mijn thaise vissoep.
Groetjes uit het stormachtige dorpkje verder op.
Cobi
Heej Ger,
BeantwoordenVerwijderenJe recept is heerlijk en je foto's zijn prachtig ik ben dol op vissoep en het turksbrood erbij wat een goed idee, ik krijg er wel trek van;-)
En net wat je zegt een gezonde en voedzame maaltijd.
Veel liefs Irma en een gezellige nieuwe blogweek
hmmmmm. wat eten we weer lekker.en gezond.zelfs voor mij alleen is het te maken,ben gek op vis,zal het onthouden voor Pasen als de kids komen.bedankt hoor.
BeantwoordenVerwijderenlieve groetjes Oma nijn
Bedankt Ger, voor de link die je me gaf over roodborstjes, je bent een schat, en erg leerzaam. En uiteraard heb ik ook je post 'Roodborstje van Gennepermolen' gelezen, een heel bijzonder verhaal...ik geloof daar wel in, er is zeker VEEL meer tussen hemel en aarde. Mooie post.
BeantwoordenVerwijderenLiefs Josephine
Wat moet dat fijn zijn als je zo kunt koken,ik moet zeggen dat ik er ook plezier in krijg en het lukt mijzelf nu ook om alles tegelijk af te krijgen en niet eerst de groenten en dan het vlees en de aardappels,dus ik kook nu vaker en ga zelfs meer varieren haha,helaas lusten wij beide geen vis,maar het ziet er wel goed uit,lieve groet Joke.
BeantwoordenVerwijderen