zaterdag, februari 27

Snelle maaltijd vissoep

'n beetje van mezelf en 'n beetje van Honig...

Dat is zo gefikst,
Ik nam deze hoeveelheden en had een grote pan heerlijk romige maaltijd vissoep.
Weeg bijna nooit iets af.....beetje op het heilig oog en uit de
losse hand.

2 pakjes romige lente uisoep van Honig
750 gr. kabeljouwfilet(diepvries)
2 Tilapi's
2 zakjes gepelde grote rose garnalen(AH Euroshopper zijn goed)
300 gr, fijngesneden prei
zakje fijne groenesoepgroenten met tuinkruiden(AH)
2 blikjes ges.champignons(Euroshopper)
2 visbouillontabletten

Ik laat de bevroren vis in pan water zachtjes gaar pocheren en doe het daarna in stukjes bij de gare soep.
De garnalen gaan wel bevroren bij de soep
Eerst pakjes soep bereiden zoals staat aangegeven
Als soep begint te binden kunnen al de andere ingrediënten er een voor een bij.
Zachtjes laten garen en vergeet niet te roeren!
Als de soep gaar is kunnen de stukken vis erbij
Soms doe ik er op het laatste moment nog flesje room culinair bij of pakje slagroom.
Even proeven of het goed op smaak is...
Wij aten er deze keer Turkse pide bij.
Smakelijk eten!!

Ben van plan om morgen naar de Thaifair te gaan,daar zal ongetwijfeld wat te smikkelen zijn,en anders heb ik voor morgenavond nog vissoep genoeg.
Twee dagen snelle,gezonde en voedzame maaltijd.


14 opmerkingen:

  1. Jammieeeeee, manlief is met vriend naar een voetbalwedstrjd dus we hebben vandaag vroeg gegeten, heerlijke salade met tonijn en parisiën stokbrood. Dus.....je snapt wel dat ik nu hier zo ongeveer zit te kwijlen, wat ziet het er heerlijk uit. En wat een handige snelle soep die toch heel gezond is, zeker een recept om te onthouden. En als je van koken houd, zoals jij, ben er zelf ook dol op, dan hoef je eigenlijk nooit iets af te meten. Alles gaat op gevoel en je weet gewoon precies wat er wel en niet bij kan om het optimaal te laten smaken. En dat turkse brood ziet er ook zeer aangenaam uit mag ik wel zeggen.
    Nou Ger, ik ga nu wat eten want......ik hou het niet meer,hihi.

    Lieve groet, Josephine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Ger, dat ziet er heerlijk uit. De Lente uisoep van Honig heb ik al eens gemaakt met kip, een heerlijke soep. De Thaifair is dat een Oosterse Fair?
    Fijne avond.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Ger,

    Wat leuk je zo enthousiast te ontmoeten op bellavien :) en val ik hier even met mijn neus in de boter met jou heerlijkheden hier, ga snel even verder kijken!

    Oja aansluitend op jou thaisefair morgen nou ja alsof we 1 gedachte hadden heb ik heerlijke loempiaatjes gemaakt op bellavienindekeuken.

    lieve groet uit Zweden

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Ger

    Fijn dat je bij mij bent komen Kroamschuddn ik kom uit Twente en je zult er nog wel wat gewoontes tegen komen.
    Heerlijke Brabantse site heb jij zeg voel me helemaal thuis bij jou Bourgondische paastafel.
    Jij zou zeker mijn fornuis goed benutten maar zo te zien doe jij het super goed in je kleine keukentje Ik kom ook snel weer eens bij jou langs
    Een heel gezellig weekend
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat ziet dit er heerlijk uit, vanmiddag stond ik nog bij A.H. te kijken naar een zak zeevruchten. Had ik het maar gedaan......
    Enfin er komen genoeg herkansingen.

    Fijne zondag
    Hermine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. OH wat heerlijk lijkt me dit. Ik ben heel blij met dit recept Ger en ga het vast een keer maken want ik ben gek op vis. Dat Turkse brood eten wij vaak met shoarma.Heerlijk. Je foto's zijn geweldig en maken me hongerig hihi
    Groeten van Riet

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Echt een gave heb jij. Je Paasbrunch zag er ook verrukkelijk uit. Als het wisten bij een culinair blad....

    Fijne zondag,
    groetjes Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heerlijk zeg, het water loopt me in de mond. Bedankt voor het recept.
    fijne zondag,
    Groetjes Renny

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hallo Ger,
    ik kom eens even informeren hoe ver je bent met lezen. Wat een heerlijk weekend heb je. Tenminste, ik vind het fijn om soms alleen te zijn. Een mooi boek, lekkere soep en ook naar een leuk uitstapje! Heel veel plezier, lieve groet Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  10. mmhhmmm Ger lijkt me lekker.
    Vis en soep zijn mijn favo's
    dus in een pot al helemaal.
    Ik ga 'm zekers maken dit is weer eens wat anders als Mijn thaise vissoep.
    Groetjes uit het stormachtige dorpkje verder op.
    Cobi

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heej Ger,

    Je recept is heerlijk en je foto's zijn prachtig ik ben dol op vissoep en het turksbrood erbij wat een goed idee, ik krijg er wel trek van;-)
    En net wat je zegt een gezonde en voedzame maaltijd.

    Veel liefs Irma en een gezellige nieuwe blogweek

    BeantwoordenVerwijderen
  12. hmmmmm. wat eten we weer lekker.en gezond.zelfs voor mij alleen is het te maken,ben gek op vis,zal het onthouden voor Pasen als de kids komen.bedankt hoor.

    lieve groetjes Oma nijn

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Bedankt Ger, voor de link die je me gaf over roodborstjes, je bent een schat, en erg leerzaam. En uiteraard heb ik ook je post 'Roodborstje van Gennepermolen' gelezen, een heel bijzonder verhaal...ik geloof daar wel in, er is zeker VEEL meer tussen hemel en aarde. Mooie post.

    Liefs Josephine

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat moet dat fijn zijn als je zo kunt koken,ik moet zeggen dat ik er ook plezier in krijg en het lukt mijzelf nu ook om alles tegelijk af te krijgen en niet eerst de groenten en dan het vlees en de aardappels,dus ik kook nu vaker en ga zelfs meer varieren haha,helaas lusten wij beide geen vis,maar het ziet er wel goed uit,lieve groet Joke.

    BeantwoordenVerwijderen


Altijd leuk wanneer je na het lezen van mijn blogpost een reactie achterlaat
Powered By Blogger
Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.