woensdag, januari 12

De kleur geel wordt ook vaak geassocieerd met de zon en de zon wordt dan op haar beurt weer geassocieerd met licht en leven. Geel doet ons ook aan de lente denken, denk maar aan de meeste lentebloemen die een gele kleur hebben of aan de schattige kuikens die in de lente uit hun ei komen. Vandaar dat de paaskleur bij uitstek ook geel is.

En voor mij staat de kleur geel ook voor.....
hoop doet leven!


En tot die gedachten kwam ik na een lange spannende dag van gisteren toen wij laat op de middag weer thuis kwamen na een onderzoek/dagbehandeling van manlief.

Zoals sommigen van jullie al weten of misschien bij andere uit mijn reacties hebben kunnen halen kregen wij enkele dagen voor Kerst een verontrustend en naar telefoontje van de cardioloog dat er onlangs bij de jaarlijkse controle en onderzoeken uitgekomen was dat het met het hart van mijn menneke weer niet helemaal goed zat.

En dat bericht kwam wéér geheel onverwacht net als 6 jaar geleden toen hij zonder ook maar een enkele klacht te hebben te horen kreeg na een routine onderzoek dat er 3 vaten in zijn hart tot 90 % dicht zaten.
Volgens de cardio chirurg liep hij met een tijdbom rond en binnen zes weken lag hij dan ook op de operatietafel en heeft hij met goed succes een ''openhart'' operatie ondergaan.
De 5de dag werd hij ontslagen uit het ziekenhuis en liep al weer zijn eerste ommetje buiten het ziekenhuis.
Net zoals hij tot aan de dag voor operatie werkten was hij na halfjaar van herstellen weer volledig terug in het arbeidsproces.
Zijn jaarlijke controle bij een van de cardiologen uit de top vijf van Nederland lieten nooit meer afwijkingen zien en dat stelden ons zeer gerust..........totdat.....

Gisteren uit een hartcatheteresatie bleek dat er weer in een ader vernauwingen zichtbaar waren.
En dan nog wel in die ader waarvan  de cardio chirurg destijds riep dat hij een ader diep uit de borstkas gebruikt had voor bypass omdat die het aller,aller beste waren en het langste mee gingen, de andere 3 werden uit onderarm gehaald.

Het schijnt allemaal een beetje gecompliceerd te zijn en ze willen het een en ander eerst in het hart team bespreken, wat het beste is om het te verhelpen en de bypass weer volledig open te maken om het hart weer van bloed en nodige  zuurstof te voorzien.

Er werd al gesproken over waarschijnlijke dotterbehandeling.
Wij krijgen binnenkort te horen wat de beste oplossing zal zijn in dit geval....
Maar wij proberen altijd van het beste uit te gaan en blijven realistisch positief over wat de dag van morgen gaat brengen.

Er wordt hier zo vaak in andere blogs en zeker rond het nieuwe jaar in de berichten over gezondheid gesproken............YEP......een goede gezondheid dat is idd héél belangrijk in ieder mensenleven!!!

Wij blijven hopen!!!

Fijne dag!!
Lieve groet,
Ger27 opmerkingen:

 1. Ha Ger
  Ten eerste wil ik je toch nog felictiteren hoor! Ik mis je nogal eens zie ik! en je bericht vandaag is wel een heel dubbele hoor!
  Er is wel duidelijkheid gekomen gelukkig, maar nu op naar het vervolg en daar wens ik jullie heel veel sterkte mee! Ga voor jullie duimen!
  Dikke knuffel en dat nu snel de prachtige zonnetjes voor jullie gaan schijnen.
  lieve groetjes
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hopen met je mee, hoop doet leven, leven is zon, zon is geel...Ja dit blogje klopt helemaal.
  Warme knuffel aan jullie, Margot

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ook ik ga duimen lieve Ger want gezondheid is het aller aller belangrijkste, zet hem op liefs Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Ger,

  Wat een schrik...ik wil jullie heel veel sterkte wensen voor wat er komen gaat en hopelijk is hij daarna net zo snel weer op de been als een aantal jaren geleden...
  En inderdaad...je gezondheid gaat boven alles!!

  Lieve groetjes van Susan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een naar bericht om het nieuwe jaar te beginnen. Zeker als het alweer zo'n tijd goed gaat.Dotteren is volgens mij een minder zware ingreep dan een hartoperatie, maar vervelend blijft het. Ook mijn man heeft een openhartoperatie gehad, na een aantal maanden ziek te zijn zonder dat iemand wist wat hij had bleek hij een verkleving van het hartzakje te hebben, iets dat niet veel voorkomt. Binnen een paar weken was hij geopereerd en na een week weer thuis. 25 kilo lichter na 4 maanden ziekbed, maar hij is wel weer helemaal goed hersteld en fitter dan ooit. Vorige week hoorde hij dat hij niet meer terug hoeft maar de cadioloog!
  Jullie heel veel sterkte en ik ga mee 'hopen' dat het allemaal weer goed komt, dikke knuffel, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh zeg...dan gaan we nu idd over helemaal op GEEL!!!!!!
  TOTALLY GEEL!!!!!
  Opdat hoop doet leven in overvloed jullie kant op komt......
  Stuur je wat straaltjes toe hoor, oké manlief deze keer, maar pluk jij ook maar wat geel hoor........
  Sterkte en ik denk aan jullie
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wist dit niet. Ik wens jullie heel veel sterkte.
  Liefs, Nelly

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Al is het nieuws geen nieuws waar je op gehoopt had, toch zijn de jaarlijkse controles goed waardoor men dit op tijd heeft kunnen ontdekken. Ik hoop dat er snel iets aan gedaan kan worden, zodat jullie in de lente samen en hersteld kunnen genieten van het ontluikende geel in de lente :-)

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hopelijk komt alles gauw weer goed. Een goede gezondheid is inderdaad echt het allerbelangrijkste.
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tjeeee Ger wat een naar bericht.....ik hoop toch dat het mee gaat vallen voor je mannetje...en wens jullie beide heel veel sterkte.....liefs van mij......en inderdaad gezondheid is het allerbelangrijkste...liefs xxx....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oooooh Ger, dat is me totaal ontgaan!!!!!! Wat een onzekere tijd zo zeg! Ik hoop met heel mn hart dat hij dit keer weer zo goed als nieuw wordt en dit keer voor de rest van zijn hopelijk VEEEEEEEEEEEEEELE jaren!!!!!

  Enne...ik vindt geel NIET leuk ;)!(ik zal ook eens met de meute meelopen he ;))

  Liefs,
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja zo zit je zo weer in de zorgen hé.Onvoorstelbaar dat hij geen last heeft, hoop voor jullie dat je meer te weten komt en dat je behandeling goed mag gaan, sterkte voor jullie allebei, denk aan jullie hoor

  lieve groet Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ohhh...lieve Ger, wat een lange dag vol spanning. Ik denk dat ik iets gemist heb, want ik wist niet dat jullie zo'n verontrustend telefoontje rond de kerstdagen hebben gehad, misschien omdat ik zelf die dagen wat minder actief op blog was.
  Het is nu afwachten wat artsen de beste behandeling vinden.
  Gezondheid is een groot goed, maar helaas nooit zo vanzelfsprekend.
  Ik hoop het allerbeste voor jullie.

  Ook je vorige post.....denk dat ze niet altijd doorkomen op mijn blog.....heb ik gemist. Wat ben je heerlijk verwend lieve Ger en ik heb vol bewondering naar die prachtige vogeltaart gekeken, wat mooi gemaakt.
  Ook je hapjes zien er heerlijk uit en zo ben jij niet alleen verwend, maar ook je gasten.

  Een dikke knuffel en liefs, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Potjandikkie, heb ik die heerlijke taart van jouw ook gemist?!
  Gefeliciteerd lieve Ger...en ik hoop nog heel veel gelukkige, GEZONDE jaartjes met je menneke! Wat een schrik zeg?! Wat een zorgen en spanningen, steken er dan plots de kop op! Zaten jullie net weer in rustig vaarwater en dan word je weer opgeschrikt.
  Ik wens jullie heeel veel sterkte! Houd moed lieve meid..ik duim ook heel hard mee.

  Ik hoop dat jullie leven snel weer goud zal stralen, als het gele van deze prachtige lentebloemen.

  Liefs en knuffels, Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel veel sterkte met wat gaat komen, ja een goede gezondheid is inderdaad het allerbelangrijkste!
  Sterkte samen!
  Groetjes Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel veel sterkte wens ik jullie lieve Ger. En inderdaad, Hoop Doet Leven. Mooie gele foto;s. Hopelijk wordt het gauw lente maar ik geloof dat de winter toch nog niet klaar is met ons.
  Lieve groetjes van Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Och lieve Ger hier schrik ik erg van, op een of andere manier was dit mij ook niet bekend. Heb vast een aantal posten gemist.
  Wat een spannende periode voor jullie, en ik hoop zo dat de artsen spoedig een goede oplossing zullen vinden om dit hartprobleem op te lossen. Heel veel sterkte voor jullie in deze onzekere periode...

  Veel liefs Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heel heel veel sterkte Ger, voor jou en je man!
  Ik hoop dat de zon weer snel voor jullie zal gaan schijnen..
  liefs, Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dag Ger,

  Heel veel sterkte, in de eerste plaats voor je man, maar ook voor jou, die daar met al je zorgen omheen staat.
  Gezondheid is het grootste goed dat we ons kunnen wensen. De kleur geel van het leven past daar prima bij.

  Hartelijke groet,

  Adri

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ger wens je veel sterkte en hoop en geduld want wachten en niet weten waar je precies aan toe bent is energie vretend en zo moeilijk Ik hoop dat het ten beste mag keren voor je man lieve groet Jacky

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoi Ger

  Wat een nare berichten zijn dat, gezondheid is toch alles waar het om draait..... ik heb zelf ook van dat soort hart problemen dus weet ik wat er zo in je omgaat.

  Ik wens jullie veel sterkte ,
  en
  blijf positief hoor al valt dat soms niet altijd mee !!

  lieve groetjes en het beste gewenst, Joop

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Lieve Ger ik wens jou en je man heel veel sterkte en beterschap toe en dat je man geholpen word en weer beter word ,dit zijn is altijd heel spannend (mijn broer word rond de 28ste weer geholpen)die heeft ook een bypass operatie bij de aorta gehad )hij is al weer gedotterd maar moet alsnog geopereerd worden dus weer afwachten
  hou je taai hé en je gele bloemen word je helemaal blij van in deze sombere tijd
  Lieve groet
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hallo Lieve Ger,wat een nare berichten allemaal,ik schrik ervan,wij hopen dat jullie heel gauw zullen weten waar jullie aan toe zijn en,wij wensen jouw en je mannetje heel veel sterkte toe,dikke kus,Inka

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Dag lieve Ger!'

  Wat is dat schrikken zeg!Wat is het mensenleven toch kwetsbaar! Jullie gaan spannende tijden tegemoet! Ook ik duim en bid voor jullie!!

  Doktoren kunnen veel tegenwoordig en ik hoop dat er een passende behandeling voor je man is!

  Mijn vader is vorig jaar geopereerd aan zijn hart. Bypass! Hij is fitter dan ooit maar heeft slecht gelegen!

  Hoop dat jij ons straks goed nieuws kan vertellen!

  We leven met je mee!

  Lieve Ger....heel veel zonnestralen jouw kant op!

  Lieve groet
  Alma

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Oei! Wat een enorme schrik! Blijf vertrouwen houden en inderdaad on the sunny side of the street lopen, want tobben heeft geen zin. Ik hoop voor jullie allebei dat de toekomst er zonnig uitziet, je gezondheid is het allerallerbelangrijkst in dit leven, dat bepaalt je hele doen en laten.
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Potver drie ik krijg niet al je posten,ik zie er net 1 staan en nu zie ik dit bericht pas,dat heb ik zo vaak,ook bij andere blogs,wat naar voor je man en voor jou lieve Ger en ik hoop dat alles goed gaat komen,mooie collage en tekst bij je foto,ik heb wat verschillende gele narcissen in de voortuin,liefs Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. lieve Ger,heel veel sterkte hoor,het is niet niks,wat hij moet ondergaan.
  je gele narcissen zijn heel mooi,ja die tijd komt ook weer,
  lieve groetjes en sterkte hoor Oma Nijn

  BeantwoordenVerwijderen


Altijd leuk wanneer je een reactie achterlaat,dankjewel
Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.