Saucijzen in tomatensaus uit Smyrna: soudzoukákia
Deze met komijn gekruide saucijzen danken hun populariteit aan de Grieken die vroeger in Smyrna leefden(het huidige Izmir in Turkije)
voor 4 pers.
500 g mager lamsgehakt
50g vers broodkruim
1 ui,zeer fijn gesneden
1 teen knoflook,uitgeperst
3 el fijngesneden verse platte peterselie
1 tl gemalen komijn
snufje kaneel
zout en peper
1 ei, losgeklopt
2 el olijfolie
Voor de tomatensaus
800g tomaten uit blik, kleingesneden
1/4 tl suiker
3 el olijfolie
1 teen knoflook, uitgeperst
1/4 tl gemalen komijn
1el fijngesneden verse platte peterselie
1 laurierblad
zout en peper
1
Doe het gehakt, broodkruim, de ui,knoflook,peterselie,komijn,kaneel en wat zout en peper in een kom en vermeng ze goed
2
Roer het losgeklopte ei door. kneed het gehaktmengsel ca. 5 minuten, of tot het een dikke pasta vormt.
Plaats het afgedekt een uur in de koelkast
3
Maak intussen de tomatensaus.
Doe alle ingrediëntenin een grote, wijde pan , waarin straks alle saucijzen naast elkaar passen
Breng het mengsel aan de kook en laat en laat het 30 min. pruttelen op laag vuur, tot je een dikke saus hebt.
4
Bevochtig je handen en vorm van het gehaktmengsel 12 saucijzen van ca. 9 cm lang.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de saucijzen hierin in 15 min, rondom bruin.
5
Schep de saucijzen met een schuimspaan in de pan met de saus, laat ze nog 10- 15 minuten pruttelen.
Serveer de saucijzen met rijst,pasta of brood.
Kali Orexi!
donderdag, november 5
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Auteursrechtelijk beschermd
Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.
Mmmm..dat ziet er lekker uit!!
BeantwoordenVerwijderenHoe laat eten we..?
Lekker !!!
BeantwoordenVerwijderenIk kom met je mee (Ange)Liek ;)
Ik hou zo van grieks eten yammie yammie.
Fijn weekend Cobi
De Griekse keuken komt vanavond uitgebreid aan bod in het programma 'In de keuken' op Canvas. Daarin is chef Constantin Erinkoglou van het Griekse restaurant Notos in Brussel deze keer te gast. De chef zal er twee van zijn topgerechten bereiden. Zowel Eva en Kapinga Gysel van Zita Swoon als stand-up comedian Philippe Geubels zullen die proberen na te maken. Later deze week vind je de recepten en bijhorende videofragmenten terug op canvas.be/indekeuken. 'In de keuken' speelt iedere dinsdag om 20.40u op Canvas.
BeantwoordenVerwijderen