Zo'n mooie dag als het maandag was tijdens het middagje bessen plukken bij de kweker, zo slecht was het vandaag.
Want toen ik vanmorgen naar buiten keek en al die regen die tegen de ramen kletterde dacht ik ''dat wordt hélemaal niks om vandaag buiten wat plaatjes te schieten van het spelen met m'n blauwe bessen...
Maar jawel....later in de ochtend werd het droog en ik pakten m'n kans.
Eerst maar eens de potjes+dekseltje goed afwassen in sodawater en zo heet mogelijk afspoelen, en omgekeerd op schone theedoek zetten.
Ik maak zelf wel even een trechtertje door helft van bronwaterflesje te knippen
In een deel van de confiture liet ik een tabet pure chocolade (70%) smelten.
Dat las ik enkelele weken geleden bij: http://zouthout.blogspot.com/
Zij maakten ook blauwe bessenjam en deed zich er tegoed aan op een door de weeksezondag.
En ook wij gaan het straks niet enkel op 'n bammetje of beschuitje smeren.....maar waar op dan nog meer.........
..........dat gaan jullie vast nog wel eens zien.
Mijn middag is weer goed besteed....al zeg ik hetzelf;-)
Lief hoor al die leuke reacties die ik altijd maar weer van jullie mag ontvangen, mijn hartelijke dank daarvoor XXX
Liefs,Ger
Wat een werk hé jam maken heb het zelf gisteren ook gedaan.
BeantwoordenVerwijderenWat leuk zijn je potjes zo met een stofje er om heen.
Lieve gr Stina
Wauw... dat ziet er lekker uit!!!
BeantwoordenVerwijderenEn een goede tip, voor dat trechtertje.
Wat staat dat vrolijk, al die potjes jam op een dienblad. Jij kunt voorlopig vooruit!
BeantwoordenVerwijderenLieve groet, Ingrid
Hoi Ger
BeantwoordenVerwijderenWat ziet het erg geweldig uit !
Een lust voor het oog !
Ik zie dat je de ouderwetse grijze emaille pan gebruikt , nou ik heb daar ook een hele pannenset van en gebruik ze iedere dag nog .Ik verkies ze boven de pannen van menig winkelketen !
Ook ben ik benieuwd wat je allemaal meer gaat doen met de confituur !
Ik wens je een fijne woensdag !
groetjes Peet
Oh, dat ziet er verrukkelijk uit, en interessant, chocolade erin... ik ben heel benieuwd hoe dat smaakt! Slimme tip, om zo'n fles te gebruiken, die ga ik onthouden!
BeantwoordenVerwijderenIk heb genoten van je prachtige foto's.
BeantwoordenVerwijderenSuper hoor...... genieten van zulke lekkere vruchten, als ik je opnames bekijk loopt het water mij uit de mond.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Joop
Goedemorgen Ger
BeantwoordenVerwijderenWat ziet alles er weer fantastisch uit heerlijk jij bent een echte keukenprinses al die heerlijke dingen die jij klaar maakt en de foto's zijn weer fantastisch
Fijne dag (het giet hier )
Hartelijke groetjes Janny
Goed gewerkt, en mmmmmmm, chocoladejam.
BeantwoordenVerwijderenZou dit ook in pruimenjam kunnen????
Groetjes, Margot
Lijkt me zo lekker die chocolade jam Ger! kun je geen webwinkel gaan beginnen??? hahahah!! dan kan ik wat bestellen bij je........fijne dag liefs Ria....
BeantwoordenVerwijderenhihihihbi, ik kom eigenlijk om het recept van het bananenbrood op te schrijven maar moet wel lachen bij deze post, zie je zo elke keer met die pan naar buiten hollen...foto maken, hup weer naar binnen, roeren, weer naar buiten! maar het ziet er prachtig uit!!!!!!
BeantwoordenVerwijderenZo, nu scrollen naar het bananenbrood!!!
groetjes
Lynda
Kijk werkelijk mijn ogen uit lieve Ger, wat een feest al die potjes vol met deze heerlijke vrucht te zien en de liefde waarmee jij zoiets bereid, geweldig gewoon. Van de week dacht ik goh heb best trek in wat bosbessen maar schrok me helemaal kapot wat je voor een piepklein schaaltje met zo'n bosbes of 30...moet betalen, €3.25 belachelijk toch? Dan is wat ik hier bij jou zie een goudmijntje, hihi. En wat handig jou trechtertje...Ook al heb ikmze dus niet gekocht door het zien van jou prachtige sfeervolle collage's heb ik ze zeker toch geproeft, en......ze smaken HEERLIJK!!!
BeantwoordenVerwijderenFijne dag vandaag...
liefs Josephine
Wat een heerlijke potjes 'gezond', Volgens mij hebben jullie meer zon dan hier want het regent wederom...lieve groetjes Jolanda
BeantwoordenVerwijderenWat ben je heerlijk bezig geweest lieve Ger, het is altijd een hele klus om jam te maken, maar het geeft wel voldoening als na een poos al die potjes zijn gevuld. Wat een prachtige foto van de potjes met die schattige dekseltjes op het witte dienblad, je heb echt eer van je werk en dat wordt straks smullen. Vooral van de confiture met de chocolade mmmm...ik ben dol op chocola.
BeantwoordenVerwijderenBen trouwens benieuwd waar je de confiture nog meer voor gaat gebruiken, zelf lijkt het me lekker een flinke klodder door de vla te doen.
Fijne dag nog en een lieve groet,
Mea
Ik ben geen jam-liefhebber, maar die potjes.........alleen voor het plaatje wil ik ze al hebben...
BeantwoordenVerwijderenEn wat een prachtige blauw met witte schalen/ borden onder de bessen.....Kijk DAAR ga ik nu echt van watertanden!
Mmmm,confiture met chocolade...
BeantwoordenVerwijderenDat klinkt echt heel lekker, ga ik zeker onthouden!
Het ziet er weer prachtig uit, hele mooie collages.
Groetjes Linda
OOOh lieverd wat ben je ijverig geweest, staat hier dan maar 1 lullig potje in de koelkast groot potje dat wel.
BeantwoordenVerwijderenHoop dat het je allemaal even lekker smaak :)
liefs uit Zweden
Hoi Ger,
BeantwoordenVerwijderenWat zou ik graag een likje van de blauwe bessenjam proeven...mmmmmm.
Wat een prachtige foto's weer van al die gevulde potjes! Ook het bananenbrood van je vorige post ga ik zeker een keer proberen, hij lijkt me heeeeeeerlijk!!
Gr. Susan.
Hey Ger! Goh, je moet nogal geschrokken hebben toen je zag dat ik je zomaar citeerde ;))
BeantwoordenVerwijderenHet is ook mijn bedoeling niet geweest toen ik begon met bloggen om zoveel mogelijk reacties te sprokkelen maar je denkt inderdaad dat, als je overal reacties achterlaat, je er wel terug zal krijgen hé?! En ik moet toegeven, ik vind het wel heel leuk reacties te ontvangen, anders heb ik het gevoel gewoon tegen mezelf bezig te zijn wat nu ook weer niet de bedoeling was. Ik begon dan ook in het Engels omdat ik mezelf erop betrapte nogal veel op Engelse blogs te komen en daar reacties achter te laten en tja, die begrijpen geen Nederlands hé? Ik denk toch dat ik de laatste posts in zowel het Engels als het Nederlands bracht behalve die over Lucy maar haar blog is in het Engels en vandaar. Je zal dus een beetje de twee blijven aantreffen bij mij. Voor zo'n vertaalding ben ik niet want als ik een blog in het Noors met dat ding omzet naar Nederlands kan ik nog niets maken van wat er gezegd wordt, het blijft dan bij plaatjes kijken. Vind er niets aan, aan die vertaal dingen!
Ik zie dat jouw blog ook echt het volgen waard is en me heel erg aanspreekt dus benieuwd om eens te gaan snuisteren en ook naar toekomstige posts!
Groeten, Marian
Lieve Ger bedankt voor je lieve berichtje bij de Goudsbloemen ik vod ze zelf ook heel mooi
BeantwoordenVerwijderenmaar ik zit soms te kwijlen bij jou foto's hoor en nu ook weer prachtig echt stapsgewijs gedaan mijn complimenten TOP
ik wens jou en je gezin ook een heel fijn weekend toe groetjes Janny
Ik zie dat ik wat posten van je gemist heb?!
BeantwoordenVerwijderenWat is dit een prachtige post!!
Jouw'n foto's spreken ook altijd zo!
Wat een heerlijke jam heb je gemaakt. En wat ziet dat er mooi uit in de potjes met schattige ruitjesdoek. En het geheel op de planken...zo mooi!!
Het zo genieten altijd bij jouw!
Je bananenbrood ziet er ook al zo lekker uit. Wou dat ik er een stukje van af kon knabbelen.
Liefs Helena
Zooo dat lijkt mij jammie en wat heb je veel potjes gevuld en de potjes zijn zo gaaf,waar haal je al het geduld vandaan,lieve groet Joke.
BeantwoordenVerwijderenBeste Ger,
BeantwoordenVerwijderenJe kon een zus van me zijn... Al heb ik de afgelopen jaren niet veel aan inmaak gedaan. Na mijn verlamming eigenlijk en ook om weer bij te komen van de schok dat ik diabetes type 2 ben... Dus géén suiker. Inmiddels heb ik al voldoende Agave nectar recepten gevonden en komt de oude liefde weer ster(er) naar boven. Ik heb nog veel echte weck jampotten en inmaakglazen en ik spaar ook, precies als jij die mooie confiture potten. Ze staan zo vrolijk en zijn ook prachtig om als geschenk te geven. Jouw brabants ruitje is helemaal mooi. Maar goed, dat hebben jullie in Nederland mooi bij de hand, typisch voor het land.
Geniet van dit dankbare werkje. Heb het altijd graag gedaan. Afgelopen week heb ik nog een Westmark kersen ontpitter cadeau gedaan aan een lieve vriendin. Ze logeerden bij ons en toen ik een tarwe popover pannekoek voor elk in de oven bakte met allerlei vers fruit, zag ze deze ontpitter. Die kende ze niet. Dus gelijk bij Amazon.com er een besteld voor haar. Kersen zijn er nu volop. Ze groeien noordelijk maar het transport brengt ze toch hier bij ons in de groothandel en supermarkten. Blauwe bessen kunnen wij vrij voordelig het hele jaar door kopen. In de winter worden ze uit Chili of Peru ingevlogen. Het chocolade recept is niet meer vindbaar, link is oud. Maar ik ga het toch proberen, heb al tips op Internet gevonden dat het op het eind pas mag worden toegevoegd.
Liefs,
Mariette