Boquerones al horno - ansjovis uit de oven.....
bij dit warme weer past wel 'n gerecht uit de Spaanse keuken....
bij dit warme weer past wel 'n gerecht uit de Spaanse keuken....
***
***
***
1kg ansjovis die ik voor het gemak niet zelf ging vangen maar uit de diepvries hengelde bij ''mijn'' toko
4 tenen knoflook
1 citroen
3 eetlepels fijngesnipperde platte peterselie
1 eetlepel gedroogde oregano
olijfolie
zout en peper
*Meng de peterselie met de geperste knoflook
Pers de citroen uit
Smeer een ovenschaal in met olijfolie, bestrooi dit met het mengsel van peterselie en knoflook
en leg hier de ontdooide of verse schoongemaakte visjes op
Meng het citroensap met de oregano, 3 eetlepels olie en 100 ml water
breng op smaak met zout en peper
Klop enigszins op tot er een homogene mix ontstaat
Giet deze over de vis en zet de schaal gedurende 20-30 minuten in een middelmatig voorverwarmde oven(160-175gr)*
***
***
gekookt aardappeltje en kropsla erbij
meer heeft dit ''visje'' met ansjovisjes niet nodig
***
Fijn weekeind en lieve groeten!!!
Ger
Wat een prachtige foto's van je gerechten!
BeantwoordenVerwijderenDit ziet er weer heerlijk uit! Maar eh...de volgende keer wel graag zelf gevangen exemplaren hihi!
BeantwoordenVerwijderenFijn weekend Ger! Lieve groet, Ingrid
Ger.....echt...het water loopt me in de mond! Echt een lekker zomers gerecht uit mijn favoriete land Spanje. En prachtige kiekjes ook.
BeantwoordenVerwijderenFijne zondag!
Lieve groet,
Agnes
Je bent een echte keukenprinses en ik smul al bij het zien van je foto's.
BeantwoordenVerwijderenJe hebt ook wel een lekkere toko in de buurt.
Een smakelijk weekend Ger.
Hermine
Beste Ger,
BeantwoordenVerwijderenZo zo, bij jullie komt vaak iets lekkers op tafel! En dan niet zomaar iets lekkers, ook nog heerlijk exotisch kokkerellen.
Dit ziet er erg lekker uit.
Lieve groetjes,
Mariette
Dit vind ik al minder erg dan die berg gehakt:)
BeantwoordenVerwijderenLijkt me erg lekker, die ansjo visjes, maar heb ze nog nooit zo op...
En wat betreft mijn gevlamde roos, ik dit is ook de enige gestreepte/gevlamde roos die ik heb, als alles samen bloeit, is ze niet zo aanwezig en valt het niet op, maar meer hoef ik er ook niet hoor.
En ja...ondanks de mooie foto's die iedereen laat zien, het zijn vreselijke juffertjes...ze doen het of ze doen het niet, en meestal dus niet.
Eten en water..dat moeten ze hebben,, dan gaat het nog wel.
En de juiste plek...
Mmmmmm, ziet er heerlijk uit, en inderdaad heerlijk met dit weer.
BeantwoordenVerwijderenGroeten,
Jacoba
Het ziet er weer erg mooi en smakelijk uit, je hebt er weer iets prachtigs van weten te maken...... krijg er nu al trek in.
BeantwoordenVerwijderenLive groetjes en een fijn weekend gewenst, Joop
bedankt voor je mooie en uitgebreide reacties , altijd fijn om ze te lezen.
Je recept in combinatie met de foto's maakt datik trek krijg in een heerlijke maaltijd met ansjovis.....
BeantwoordenVerwijderenWat zal dat lekker smaken.
Voor jou ook een mooi zonnig weekend.
Lieve groet,
♥Eefie
De boodschappen voor het weekend zijn al in huis, maar dit ziet er ook weer heerlijk uit. De foto's zijn ook prachtig, ze zouden zo in een kookboek kunnen.
BeantwoordenVerwijderenFijn weekend, lieve groet
Ziet er smakelijk uit. Leuk het zomerse servies erbij! Hier kan geen bbq tegenop :-)
BeantwoordenVerwijderenziet er lekker uit ,en ook heel erg mooi weer ...een genot om naar te kijken .....maar ook om eens uit te proberen ...fijn weekend lieve groet rosita
BeantwoordenVerwijderenBij dit warme weer hoort inderdaad een fris gerecht; ziet er heerlijk uit. Hier genoten van een maaltijdsalade met stokbrood en een glaasje rosé...
BeantwoordenVerwijderenFijn weekend. Lieve groet, Miranda
en ineens *PLING* valt het kwartje(niet het feit dat jij kattig kunt zijn :P)....jouw blogposten vind IK van hetzelfde geniet en knussigniveau als de reportages in de Seasons! Ik hou dr van...Hollands, puur, achtergrondinformatie(we leren wat bij;)) en mooie plaatjes! Alles waar een mens blij van wordt! van MIJ mogen ze JOU eens vragen ;)!
BeantwoordenVerwijderenEnne...je gaat op vakantie begrijp ik (waarom pakt een mens anders haar koffertje in met deze temperaturen;)) ik wens je een heerlijke tijd, maak veel foto's en heb het vooral LEUK!
Liefs,
Lynda
Ik kom bij toeval op je blog. Wat een lekker recept, echt iets voor mij.
BeantwoordenVerwijderenIk ga je volgen hoor, een fijn zonnig weekend.
Groetjes martine
Het ziet er heerlijk uit, die visjes.
BeantwoordenVerwijderenMaar bij mij komen ze niet op tafel.
Mag ik wel de salade met aardappeltjes?
Bedankt voor al je mooie bloemlezingen op mijn blog, Ik geniet er steeds weer van.
Geniet nog van deze tropische zondag.
Lieve groetjes, Annette
OHHHHH,wat prachtige foto's van een heerlijk zomerse gerecht !!!
BeantwoordenVerwijderenZe kunnen zo in een tijdschrift geplaatst worden en dan wordt het natuurlijk een bestseller !!!En volgens mij smaakt het ook nog HEERLIJK !!
Ik wens je nog een heerlijke en warme zomerdag toe en een lieve groet van...ELLY.
Hallo lieve Ger, wat verras jij ons weer met heerlijke recepten.
BeantwoordenVerwijderenAnsjovisjes heb ik nog nooit gegeten, dit terwijl ik toch wel dol op vis ben.
Ik krijg spontaan trek als ik naar je mooi genomen foto's kijk hihi.
Bedankt voor je lieve berichtje, ik zit nog niet vaak achter de pc, met het mooie zomerweer ben ik veel buiten te vinden.
De foto's zijn genomen in Bad Ems en Lahnstein (Duitsland).
Nadat we een vakantie hebben moeten annuleren vanwege manliefs zeer pijnlijke blessure hebben wij vorige week toch nog een paar dagen naar Duitsland geboekt.
Ik heb iedereen op het verkeerde been gezet met die Engelse telefooncel hihi, maar deze stond daar zo mooi in het prachtige Bad Ems aan de rivier de Lahn.
Ik wens je een fijne week.
Lieve groet, Mea
Beste Ger, ik was een berichtje aan het plaatsen op de site van Nieneke - in ons huis - en toen viel mijn oog ineens op een woord in de linkerblak van haar blog -Boquerones- ik heb meteen je blog aangeklikt en wat een leuke ontdekking! Boquerones roepen bij mij echt jeugherinneringen op. Mijn oom en tante woonden in Zuid-Spanje en namen mij als klein meisje altijd mee naar een klein visrestaiurantje aan het strand om boquerones te eten. Fantastisch vond ik dat. Lang niet aan gedacht - nu dan ineens door jouw bericht. Bedankt! Leuke blog - ik ga je volgen. Groetjes uit Frankrijk, Lisette
BeantwoordenVerwijderen