Vanmiddag had ik er weer eens zin in om een lekker pittig Thais gerecht te maken
het is in het land een populair gerecht wat afkomstig is uit het Noord-Oosten(Issan)regio van Thailand, maar je zult het overal vinden in eetgelegenheden op de kaart vanaf het noorden tot in het diepe zuiden
Onze zoon en Thaise schoondochter aten het ook regelmatig tijdens hun vakantie in Thailand
zoonlief is al weer paar weken terug van 3 weken vakantie en schoondochter bleef nog 4 weken langer daar omdat ze voor haar moeder wilden zorgen die herstellende was van operatie aan beide ogen
in Thailand heeft ieder restaurant en huisvrouw zo zijn/haar eigen recept voor Laab Mo,
maar mijn schoondochter zegt altijd dat niemand het zo lekker klaar maakt al mama in Nederland,
als dat geen eer is.......:-)
eerst de juiste ingrediënten klaar zetten
mijn keurslager weet precies van welk stuk van het varken hij voor mij gehakt moet draaien
om het lekker bruin krokant te bakken in wat grotere brokken
de kleinste Thaise rode pepertjes die ik kan vinden gebruik ik want die zijn lekker scherp
knoflook , horapa(Thaise basilicum beetje zoetige munt smaak) en verse koriander zijn onmisbaar in dit gerecht
kleine rode uitjes die net als alle andere verse producten 2 maal per week in ''mijn'' toko binnen komen rechtstreeks uit Thailand
baby paksoi die ik glaceer met oestersaus en langzaam met deksel op de koekenpan laat stoven
heerlijk geurige jasmijn kleefrijst die uit de rijststomer altijd de juiste gaarheid geeft
dé smaakmakers Thaise oestersaus en nampla(vissaus)
het vocht van visjes (ansjovis of andere kleine visjes) dat door middel van maandenlang zouten en fermenteren in de zon uit de vis wordt onttrokken. Nam pla in het Thais betekent letterlijk “water van de vis”.
gaat vrijwel in alle gerechten net zoals wij zout gebruiken,
laat je niet afschrikken door de ''enge visgeur''
Thaise gerechten kunnen niet zonder
als voorafje aten wij wat Thaise snackjes
lekker dippen in zoet-zuur sausje
en zo ziet het bord met Laab Mo er dan uit.....a la mama
voor wie het ook eens wil maken kijk HIER
ik maakten lang geleden al een post met recept,
smakelijk eten dan.....!!!
en verder wens ik jullie allemaal een fijn en zonnig WEEKEIND!!!
Liefs,
Ger
Beste Ger,
BeantwoordenVerwijderenBij jouw val je van de ene verrassing in de andere. Thais gerecht! Wat wordt de wereld toch klein meid... Ik verbaasde me dat jij óók een fles nam pla in huis hebt, net als ik. Mijn lievelingssoep is tom yam kung.
Zo, je hebt dus een lieve Thaise schoondochter! En ik heb een lieve Thaise vriendin en een Thaise tante ook, maar die woont in Horst, met Papa's jongere broer getrouwd.
In Indonesië at ik die hele kleine capsicum pepertjes zo uit het vuistje bij snacks. Je raakt er verslaafd aan hoor. Maar ik ben sinds we er niet meer wonen en werken wat afgekickt.
Ook die rode sjalotjes horen erin ja. Die kocht ik op dinsdag nog in Atlanta, vanuit Frankrijk komen ze en het geeft zo'n andere smaak aan pittige gerechten.
Jasmijn rijst heb ik ook altijd gekookt maar nu zijn we overgestapt naar de bruine rijst (zilvervliesrijst zeggen jullie) vanwege de gezondheid. Maar evengoed is het smullen geblazen.
Geniet er maar lekker van! We zijn rijk...
Liefs,
Mariette
Wauw, dat ziet er weer 'sprookjesachtig' smaakvol uit zeg!
BeantwoordenVerwijderenMooie foto's ook van alle ingrediënten. Ik ben zelf geen fan van rode peper, maar in de Laab Mo is het vast een ultieme smaakmaker.
Groetjes Linda
Dat ziet er echt heerlijk én gezond uit Ger! Ik heb nog nooit Thaïs gegeten. Het zijn ook niet de ingrediënten die je zomaar vindt denk ik.... maar ik ga er wel eens naar op zoek, dat staat vast.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes,
Marian
Het lijkt me heerlijk! (en wat een mooi compliment van je schoondochter)
BeantwoordenVerwijderenFijn weekend, Ger.
Groetjes, Pietrik
Zo Ger...dat ziet er heeeeelijk uit...en inderdaad een compliment van je schoondochter...prachtig toch!
BeantwoordenVerwijderenWat heb je de ingrediënten prachtig op de foto gezet....echt genieten van je plaatjes...
Prettig weekend,
Groetjes Grietje
Zo Ger weer even tijd om bij jou te buurten, wat een mooie schotel en heerlijke ingrediënten, dat smaakt vast heel goed.
BeantwoordenVerwijderenWat een eer dat je schoondochter jouw recept het lekkerst vindt, mooier compliment kun je niet krijgen.
Ik eet zelf geen vlees,maar misschien is het gerecht met weglating van vlees ook lekker, de smaakmakers en groenten lijken me heerlijk.
Geniet van een fijn en heerlijk weekend.
Lieve groet,
♥Eefie
Het verbaast mij niets dat je schoondochter je dit compliment gegeven heeft, het moet bij jou elke keer weer een feest zijn om aan tafel te schuiven! Je man boft maar....
BeantwoordenVerwijderenIk wens je een heel fijn en zonnig weekend! Lieve groet, Ingrid
Tjeetje Ger je bent gewoon een chef kok,al die foto`s,ik vind het zo gaaf dat je dit allemaal kunt en al die groentes,alles zo vers,had ik de moed en de kracht er maar voor haha,nu zou ik wel even willen proeven,fijn weekend,lieve groet Musje.
BeantwoordenVerwijderenHet ziet er lekker uit....maar behalve die grote brokken gehakt dan..daar ben ik als vegeterier niet zo weg van..maar die groenten in alle kleurtjes, alleen al op de foto prachtig om te zien..
BeantwoordenVerwijderenJij bent alles wat ik niet ben: een meesterkok :) Zou leuk zijn al die recepten eens te bundelen in een fotoboek! Groetjes Carolien
BeantwoordenVerwijderenHet ziet er allemaal erg smakelijk uit, vooral de heerlijke groente.
BeantwoordenVerwijderenAls ik sperziebonen klaarmaak dan ook altijd met Conimex sajour boontjes, dat vinden mijn kinderen lekker.
Ik hou van op allerlei manieren aangemaakt eten of eten over de grenzen heen, maar voor mij mogen sperziebonen ook met een beetje nootmuskaat en roomboter, lekker met aardappelen.
Heel fijn weekend!
Lieve groet, Loes
tjeemie ger alleen de produkten zien er al zo mooi en smakelijk uit,heerlijk als je zo koken kan en krijg trek van het eindresultaat ....een mooie en heerlijk post heb er van genoten ...fijn weekend lieve groet rosita
BeantwoordenVerwijderenIk ben zelf meer thuis in de Indonesische keuken maar dit ziet er echt heerlijk uit Ger. Nou heb ik heel toevallig een Thaise schoonzus en ik denk dat ik mezelf maar eens bij haar ga uitnodigen voor een Laab Mo etentje.
BeantwoordenVerwijderenMorgen gaan we eerst maar eens een Iers restaurant uitproberen.
Fijn weekend en liefs van Sas
Hoi Lieve Ger
BeantwoordenVerwijderenIk ben helaas niet zo'n liefhebber van de thaise keuken.....is me iets te pittig,
maar jou foto's en bijschriften zien er wel weer prima en erg smakelijk uit.
Groetjes, Joop
Goed gezien Ger!
BeantwoordenVerwijderenMijn potloodplantje heeft idd bloemen maar dan wel neppers. Ik kwam hem zo een keer tegen in het tuincentrum en dacht eerst dat het echt was maar bij een nadere inspectie ontdekte ik dat ik er zelf ook ingetrapt was haha.
Groetjes, Sas
Mmmm aleen al de aanblik van die schaal met verse groenten. Lekker! Ik heb je recept snel even overgenomen, ben altijd in voor iets nieuws. Dank daarvoor. Ik ga nu zelf aan de melanzano alla parmigiana.
BeantwoordenVerwijderenFijne avond en groetjes, Annet
Al die heerlijke ingrediënten en dat lekkere eindresultaat! Mooie inspirerende plaatjes, al doe ik het je niet na. Lieve groet
BeantwoordenVerwijderenGer, het ziet er heerlijk uit en de foto's zijn ook weer prachtig. Wat heb je er een werk van gemaakt. Toch heel anders dan de simpele Hollandse pot. Lieve groet,
BeantwoordenVerwijderenHoi Lieve Ger,
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor je lieve woorden en steun!!
En dat is zeker waar.. Prachtig gezegd zeg; een leven zonder dromen is als een tuin zonder bloemen! Dus blijven we er flink op los dromen! Wat beschrijf je dat mooi, het is inderdaad heerlijk als je de geuren van vroeger weer kan creeren met dierbare spullen.. Daar kan niks tegen op!
Wat een flinke hoeveelheid aan groentes en kruiden zeg! Ik ben totaal niet bekend met de thaise keuken, maar ben eigenlijk wel heel nieuwsgierig. Ik kan niet zo goed tegen pittig, en moet even rustig aan doen met kruiden in verband met mn maag, maar misschien dat ik binnenkort ook eens een thais gerecht ga uitproberen.. Ziet er namelijk heerlijk uit!
Zo te merken geef je jouw kostbare herinneringen nu ook onbewust door naar de nieuwe generatie, wat zal het een fijn voelen dat je schoondochter zo iets liefs zegt!!
Fijne week Ger, veel liefs!
Maïsha
Half tien en dan al zoveel lekkers voorbij zien komen ;) Je bent ook van alle markten thuis en wat een lief compliment van je schoondochter! Ben druk aan het bijlezen na een paar weken vakantie en heb genoten van je mooie Limburg-post!
BeantwoordenVerwijderenFijne dag. Lieve groet, Miranda
jij bent echt van alle markten thuis.
BeantwoordenVerwijderenprachtige foto,s heb je gemaakt van dit thaise recept.
dus je bent een echte keuken prinses.
het ziet er dan ook heerlijk uit.
fijne zonnige dagen nog gewenst en groetjes van an
Yummie Ger.
BeantwoordenVerwijderenDaar kun je bij mij mee aankomen.
Ik moet alleen een toko hier vinden (Veenendaal)
Er was er wel eentje..maar die is weer weg.
Pech voor ons.
Liefs en fijne dagen toegewenst.
Mmmm,wat krijg ik een trek als ik die foto's zie Ger. Ik heb maar snel een paar olijven gegeten voordat ik verder ga met schrijven.
BeantwoordenVerwijderenHet lijkt me echt een heerlijk gerecht en wat een mooi compliment van je schoondochter.
We zijn inderdaad vroegtijdig terug gekomen uit Frankrijk. Gisteren kon ik Jacques weer ophalen uit het ziekenhuis, maar hij heeft nog steeds veel pijn. Maar we houden goede moed en hopelijk komt alles weer goed.
Een gezellig weekend en liefs
Hermine