Met roomboter en ingrediënten als chocolade en blauwe kaas,verschijnt een verrassende smakenmix op tafel
ik kom net uit de keuken waar ik bezig ben met de mise en place
♥♥♥
als kind vond ik het vroeger al heerlijk om mijn moeder te helpen bij het tafeldekken en een hele eer om de boter in botervloot te smeren en er met een theelepel in heet water gedoopt een decoratie op aan te brengen
en die traditie heb ik er altijd ingehouden
♥♥♥
♥♥♥
♥♥♥
♥♥♥
HONING-GEMBERBOTER
200 gram(boeren)roomboter
4 eetlepels honing
stukje gember van anderhalve centimeter
laat de roomboter buiten de koelkast iets zachter worden
meng er de honing en gember door en maak er een mooi vormpje van
♥♥♥
BLAUWE-KAASBOTER
200gram(boeren)roomboter
50 gram blauwe kaas)Danish blue)
een theelepel grof gemalen zwarte peper
laat de boter buiten de koelkast iets zachter worden
meng er de kaas en peper door en laat in de koelkast opstijven
♥♥♥
CHOCOLADEBOTER MET KANEEL
200 gram (boeren)roomboter
25 gram witte chocolade
mespunt kaneel
laat de boter buiten de koelkast iets zachter worden
smelt de chocolade in de magnetron in paar minuten
roer elke minuut door
laat iets afkoelen en meng samen met de kaneel door de boter
natuurlijk kan je de hoeveelheden aanpassen
wat ik ook deed
♥♥♥
♥♥♥
ik ga weer snel verder met de voorbereidingen voor de PAASBRUNCH...
maar niet eerder dan dat ik jullie allemaal
♥♥♥Fleurige en fijne Paasdagen♥♥♥
gewenst heb...
Liefs,Ger
♥
Ik sta wederom versteld van je keukencreativiteit!
BeantwoordenVerwijderenIk wens je een heel fijn paasweekend en een hele gezellige paasbrunch toe! Lieve groet, Ingrid
Wat ziet je mise en place er gezellig uit,, Ger! Das nog eens heerlijk koken zo! En mmmm die botertjes die je hebt gemaakt....mijn moeder deed vroeger ook altijd zo de roomboter in de vloot.....leuk om dat weer eens te zien!
BeantwoordenVerwijderenFijne dagen, Ger, geniet van je Paasbrunch!
Mmmmmmmm, allemaal verschillende soorten boter, dat zal lekker smaken!
BeantwoordenVerwijderenGer, voor jou en je familie, fijne en gezellige paasdagen.
Lieve groet,
Loes
De truc met het warme theelepeltje heb ik ook van mijn moeder geleerd. Lekker die verschillende botersmaken.
BeantwoordenVerwijderenFijne paasdagen, Ingrid.
Leuk!!! ik heb gewoon een bakje kruiden boter gekocht....was niet in me op gekomen om het zelf te maken, terwijl ik 'omkom' in de recepten van zelf gemaakte boters met smaakje :( ( stom-stom)
BeantwoordenVerwijderenWij doen ook brunchen dus...fijne dagen Ger..
Fijne Paasdagen Ger
BeantwoordenVerwijderenEn de Paasbrunch word vast heeel lekker en gezellig.
Mooi botervlootje ook....
Groetjes
Jeanne
Wat een leuke post lieve Ger en ik zie dat je toch nog een paar veertjes heb weten te vangen nadat de windvlaag ze allemaal uit het doosje naar mij toe blies hihi.
BeantwoordenVerwijderenWat leuk om de boter zo mooi te presenteren in de botervloot. Dit ga ik zeker ook proberen. Ik heb voor de weekenden altijd roomboter voor op de broodjes en die doe ik altijd in de oude botervloot van mijn oma (zie het nog altijd voor me hoe die daar op tafel stond).
Ik ben nu klaar, heb zojuist de muffins uit de oven gehaald en verder doen wij niet anders dan een gewone zondag, al wordt de lunch een brunch en zal er een eitje meer getikt worden, maar geen overdaad.
Ik wens jou en je gezin ook hele fijne Paasdagen toe.
Lieve groet, Mea
Hoi Ger, voor mij alleen is dit te veel werk, dus kom ik bij jouw voor de paasbrunch :)) Het ziet er alles heel lekker uit en dat Boterschoteltje vindt ik ook heel erg mooi. Ik wens je een heel fijn paasweekend en een gezellige paasbrunch.
BeantwoordenVerwijderenLiefs
Sigi
Nooit gehoord, zoveel botervariaties, klinkt wel lekker! Fijne Paasdagen!
BeantwoordenVerwijderenWow Ger! Dat belooft veel goeds voor de paasbrunch. En wat een leuke traditie dat kerven van de boter. Hele fijne smaakvolle dagen gewenst, groetjes uit Tiel
BeantwoordenVerwijderenLieve Ger, wat weer een mooie foto's en lekkere combinaties van je boter ga ik onthouden en zelf eens proberen. Ik heb vanmiddag een tulband en een appelcake gebakken morgen voor het ontbijt nog wat blinis bakken met havermout. Verder niet zoveel kunnen doen kom net terug van een crematie van een dierbare vriend me hoofd staat eigenlijk helemaal niet zo naar Paas, ik voel me leeg maar wil er toch zijn voor me gezin. We proberen er een gezellig paas van te maken. Jij heel veel plezier tijdens de brunch met Harry en je gezin maak er een gezellige paas van.
BeantwoordenVerwijderenHet kan zomaar anders zijn je weet het maar besef het niet altijd. Genieten Ger samen met je dierbare, lieve groetjes Petra.
Dag Ger,
BeantwoordenVerwijderenDank voor al je fijne suggesties en mooie foto's.
Ik wens jullie ook heel goede en gezellige Paasdagen!
Met jouw culinaire kwaliteiten zal dat vast wel lukken.
Hartelijke groet,
Adri
Wat een heerlijkheden ben je aan het maken voor de paasbrunch. Soms is het niet eens zo moeilijk maar je moet er op komen. Ik ben geen kookmuts, maar als ik het dan zo zie...
BeantwoordenVerwijderenIk wens jullie ook mooie Paasdagen!
Lieve groet,
Gerry
Wat een leuke traditie en mooi dat je die in ere houdt. Ik wens je hele gezellige dagen met je gezin, lieve groet
BeantwoordenVerwijderenWat vind ik die boter met decoratie mooi en zeker in het mooie blauwe servies gepresenteerd.
BeantwoordenVerwijderenFijne paasdagen en een gezellige paasbrunch gewenst.
Marian
Leuk dat je die traditie in ere hebt gehouden! Het ziet er mooi en smakelijk uit. Ook fijne Paasdagen voor jou en je dierbaren, liefs Linda
BeantwoordenVerwijderenLieve Ger,
BeantwoordenVerwijderenJullie ook een hele fijne Pasen toegewenst!
Wat móói hier precies hetzelfde te lezen wat ook mijn Moeder mij doorgaf. De botervloot voor Pasen, Communiefeest, Kermis of wat dan ook, mooi op te sieren. Já hoor, dat deden we net zo!
Wat een lekkere boter maak je allemaal. Wel niet goed voor 'onze' cholesterol... Maar toch smeuïg om te lezen.
Bedoelde je stemgember of rauwe gember die je eerst moet raspen?
Erg lekker en die brunch bij jou dat wordt weer een gezellig smikkelfeest!
Een dikke pakkerd,
Mariette
Ger, wat zal dat een paasbrunch om van te smullen zijn. Zowel met de ogen als met de mond. Heerlijk dat je de traditie in stand houd. Je botervloot ziet er fantastisch mooi uit, wat zal de rest dan niet zijn?
BeantwoordenVerwijderenVrolijk Paasfeest!
Christelle
Leuk, die tradities! Ik hou d'r van! Het ziet er heerlijk uit, het water loopt me - alweer - in de mond bij het zien van dit lekkers!
BeantwoordenVerwijderenhele fijne dagen, Ger
Groetjes, Pietrik
Dag Ger,
BeantwoordenVerwijderenWat weet jij alles toch gezellig en lekker te maken. Bij jou zie ik dat je het gewoon moet doen! Het is de moeite waard.
Hele fijne Paasdagen!
Liefs, Petra
Gezellig hoor Ger! Ik heb gelijk de recepten van de boters opgeslagen.
BeantwoordenVerwijderenLijkt me heel lekker om een keer te maken!
Nu ga ik ook terug naar de keuken , even mijn paasbrood uit de oven halen.
Fijne paasdagen!!
Liefs♥, Juliëtte.
Dear Ger,
BeantwoordenVerwijderenI would like to taste these dutch delicatessen made by you!I remember that in Amsterdam, I have sampled a great salted butter.Thank you for these beautiful photos of your lovely and wellcoming home.
Big hugs!!!
Olympia
Hej Ger, het ziet er zo smakelijk en mooi uit. Zelfs aan de boter zoveel zorg besteed. Fijne Pasen, lieve groet
BeantwoordenVerwijderenNog een gezellige tweede paasdag! Wat leuk dat je de traditie in ere houdt om boter te versieren. Die zit overigens in een hele mooie botervloot.
BeantwoordenVerwijderenLieve Ger,
BeantwoordenVerwijderenWat een heerlijke receptjes, vergezeld van prachtige plaatjes... ik zou zo bij je willen aanschuiven. Voor mij geen vrij weekend, Ben is werken dus ik had me ook opgegeven om te werken dit weekend, dat resulteerde in diensten vanaf goede vrijdag tot en met morgen, tweede paasdag. Maar dat geeft niets, na morgen alleen nog donderdag en vrijdag werken en dan heb ik lekker twee weken vakantie (om de badkamer af te maken... haha)
Ik wens jou en Harry ook een heel mooi paasweekend, al is het meeste inmiddels al wel voorbij,
liefs,
Mirjam
Een beetje als boter na de paasbrunch, maar toch een prettige voortzetting van de paasdagen lieve Ger.
BeantwoordenVerwijderenHier was ook iedereen aanwezig op de Paasbrunch en ik vertelde van mijn moeder en van de verrassing als het deksel van de botervloot ging. Zij versierde n.l. ook altijd de boter met de paasdagen. Ik had het ook gedaan, maar mijn dochters zijn er niet zo van onder de indruk. Door de jaren heen weten ze het wel.
Lieve groet
Hermine
Het is weer één en al gezelligheid bij jou Ger, heerlijk! De versierde boter doet me denken aan vroeger.. als ik bij mijn tante logeerde maakte zij daar ook zoveel werk van, zo leuk die herinnering!
BeantwoordenVerwijderenFijne 2e paasdag!
lieve groet van Tjits