zaterdag, maart 30

Mise en place

Met roomboter en ingrediënten als chocolade en blauwe kaas,verschijnt een verrassende smakenmix op tafel

ik kom net uit de keuken waar ik bezig ben met de mise en place


♥♥♥

als kind vond ik het vroeger al heerlijk om mijn moeder te helpen bij het tafeldekken en een hele eer om de boter in botervloot te smeren en er met een theelepel in heet water gedoopt een decoratie op aan te brengen 
en die traditie heb ik er altijd ingehouden

♥♥♥

♥♥♥
♥♥♥


♥♥♥

HONING-GEMBERBOTER

200 gram(boeren)roomboter
4 eetlepels honing
stukje gember van anderhalve centimeter

laat de roomboter buiten de koelkast iets zachter worden
meng er de honing en gember door en maak er een mooi vormpje van

♥♥♥
BLAUWE-KAASBOTER

200gram(boeren)roomboter
50 gram blauwe kaas)Danish blue)
een theelepel grof gemalen zwarte peper

laat de boter buiten de koelkast iets zachter worden
meng er de kaas en peper door en laat in de koelkast opstijven

♥♥♥

CHOCOLADEBOTER MET KANEEL

200 gram (boeren)roomboter
25 gram witte chocolade
mespunt kaneel

laat de boter buiten de koelkast iets zachter worden
smelt de chocolade in de magnetron in paar minuten
roer elke minuut door
laat iets afkoelen en meng samen met de kaneel door de boter

natuurlijk kan je de hoeveelheden aanpassen
wat ik ook deed

♥♥♥
♥♥♥


ik ga weer snel verder met de voorbereidingen voor de PAASBRUNCH...
maar niet eerder dan dat ik jullie allemaal
♥♥♥Fleurige en fijne Paasdagen♥♥♥
 gewenst heb...

Liefs,Ger




27 opmerkingen:

  1. Ik sta wederom versteld van je keukencreativiteit!

    Ik wens je een heel fijn paasweekend en een hele gezellige paasbrunch toe! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ziet je mise en place er gezellig uit,, Ger! Das nog eens heerlijk koken zo! En mmmm die botertjes die je hebt gemaakt....mijn moeder deed vroeger ook altijd zo de roomboter in de vloot.....leuk om dat weer eens te zien!
    Fijne dagen, Ger, geniet van je Paasbrunch!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmmmmmmm, allemaal verschillende soorten boter, dat zal lekker smaken!

    Ger, voor jou en je familie, fijne en gezellige paasdagen.

    Lieve groet,

    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De truc met het warme theelepeltje heb ik ook van mijn moeder geleerd. Lekker die verschillende botersmaken.
    Fijne paasdagen, Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk!!! ik heb gewoon een bakje kruiden boter gekocht....was niet in me op gekomen om het zelf te maken, terwijl ik 'omkom' in de recepten van zelf gemaakte boters met smaakje :( ( stom-stom)
    Wij doen ook brunchen dus...fijne dagen Ger..

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Fijne Paasdagen Ger
    En de Paasbrunch word vast heeel lekker en gezellig.
    Mooi botervlootje ook....
    Groetjes
    Jeanne

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuke post lieve Ger en ik zie dat je toch nog een paar veertjes heb weten te vangen nadat de windvlaag ze allemaal uit het doosje naar mij toe blies hihi.
    Wat leuk om de boter zo mooi te presenteren in de botervloot. Dit ga ik zeker ook proberen. Ik heb voor de weekenden altijd roomboter voor op de broodjes en die doe ik altijd in de oude botervloot van mijn oma (zie het nog altijd voor me hoe die daar op tafel stond).
    Ik ben nu klaar, heb zojuist de muffins uit de oven gehaald en verder doen wij niet anders dan een gewone zondag, al wordt de lunch een brunch en zal er een eitje meer getikt worden, maar geen overdaad.
    Ik wens jou en je gezin ook hele fijne Paasdagen toe.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Ger, voor mij alleen is dit te veel werk, dus kom ik bij jouw voor de paasbrunch :)) Het ziet er alles heel lekker uit en dat Boterschoteltje vindt ik ook heel erg mooi. Ik wens je een heel fijn paasweekend en een gezellige paasbrunch.

    Liefs
    Sigi

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Nooit gehoord, zoveel botervariaties, klinkt wel lekker! Fijne Paasdagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wow Ger! Dat belooft veel goeds voor de paasbrunch. En wat een leuke traditie dat kerven van de boter. Hele fijne smaakvolle dagen gewenst, groetjes uit Tiel

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Lieve Ger, wat weer een mooie foto's en lekkere combinaties van je boter ga ik onthouden en zelf eens proberen. Ik heb vanmiddag een tulband en een appelcake gebakken morgen voor het ontbijt nog wat blinis bakken met havermout. Verder niet zoveel kunnen doen kom net terug van een crematie van een dierbare vriend me hoofd staat eigenlijk helemaal niet zo naar Paas, ik voel me leeg maar wil er toch zijn voor me gezin. We proberen er een gezellig paas van te maken. Jij heel veel plezier tijdens de brunch met Harry en je gezin maak er een gezellige paas van.
    Het kan zomaar anders zijn je weet het maar besef het niet altijd. Genieten Ger samen met je dierbare, lieve groetjes Petra.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dag Ger,

    Dank voor al je fijne suggesties en mooie foto's.
    Ik wens jullie ook heel goede en gezellige Paasdagen!
    Met jouw culinaire kwaliteiten zal dat vast wel lukken.

    Hartelijke groet,

    Adri

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een heerlijkheden ben je aan het maken voor de paasbrunch. Soms is het niet eens zo moeilijk maar je moet er op komen. Ik ben geen kookmuts, maar als ik het dan zo zie...
    Ik wens jullie ook mooie Paasdagen!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een leuke traditie en mooi dat je die in ere houdt. Ik wens je hele gezellige dagen met je gezin, lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat vind ik die boter met decoratie mooi en zeker in het mooie blauwe servies gepresenteerd.
    Fijne paasdagen en een gezellige paasbrunch gewenst.
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Leuk dat je die traditie in ere hebt gehouden! Het ziet er mooi en smakelijk uit. Ook fijne Paasdagen voor jou en je dierbaren, liefs Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Lieve Ger,
    Jullie ook een hele fijne Pasen toegewenst!
    Wat móói hier precies hetzelfde te lezen wat ook mijn Moeder mij doorgaf. De botervloot voor Pasen, Communiefeest, Kermis of wat dan ook, mooi op te sieren. Já hoor, dat deden we net zo!
    Wat een lekkere boter maak je allemaal. Wel niet goed voor 'onze' cholesterol... Maar toch smeuïg om te lezen.
    Bedoelde je stemgember of rauwe gember die je eerst moet raspen?
    Erg lekker en die brunch bij jou dat wordt weer een gezellig smikkelfeest!
    Een dikke pakkerd,
    Mariette

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ger, wat zal dat een paasbrunch om van te smullen zijn. Zowel met de ogen als met de mond. Heerlijk dat je de traditie in stand houd. Je botervloot ziet er fantastisch mooi uit, wat zal de rest dan niet zijn?
    Vrolijk Paasfeest!
    Christelle

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Leuk, die tradities! Ik hou d'r van! Het ziet er heerlijk uit, het water loopt me - alweer - in de mond bij het zien van dit lekkers!

    hele fijne dagen, Ger

    Groetjes, Pietrik

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Dag Ger,

    Wat weet jij alles toch gezellig en lekker te maken. Bij jou zie ik dat je het gewoon moet doen! Het is de moeite waard.

    Hele fijne Paasdagen!
    Liefs, Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Gezellig hoor Ger! Ik heb gelijk de recepten van de boters opgeslagen.
    Lijkt me heel lekker om een keer te maken!
    Nu ga ik ook terug naar de keuken , even mijn paasbrood uit de oven halen.
    Fijne paasdagen!!

    Liefs♥, Juliëtte.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Dear Ger,
    I would like to taste these dutch delicatessen made by you!I remember that in Amsterdam, I have sampled a great salted butter.Thank you for these beautiful photos of your lovely and wellcoming home.
    Big hugs!!!
    Olympia

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hej Ger, het ziet er zo smakelijk en mooi uit. Zelfs aan de boter zoveel zorg besteed. Fijne Pasen, lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Nog een gezellige tweede paasdag! Wat leuk dat je de traditie in ere houdt om boter te versieren. Die zit overigens in een hele mooie botervloot.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Lieve Ger,
    Wat een heerlijke receptjes, vergezeld van prachtige plaatjes... ik zou zo bij je willen aanschuiven. Voor mij geen vrij weekend, Ben is werken dus ik had me ook opgegeven om te werken dit weekend, dat resulteerde in diensten vanaf goede vrijdag tot en met morgen, tweede paasdag. Maar dat geeft niets, na morgen alleen nog donderdag en vrijdag werken en dan heb ik lekker twee weken vakantie (om de badkamer af te maken... haha)
    Ik wens jou en Harry ook een heel mooi paasweekend, al is het meeste inmiddels al wel voorbij,
    liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Een beetje als boter na de paasbrunch, maar toch een prettige voortzetting van de paasdagen lieve Ger.
    Hier was ook iedereen aanwezig op de Paasbrunch en ik vertelde van mijn moeder en van de verrassing als het deksel van de botervloot ging. Zij versierde n.l. ook altijd de boter met de paasdagen. Ik had het ook gedaan, maar mijn dochters zijn er niet zo van onder de indruk. Door de jaren heen weten ze het wel.

    Lieve groet
    Hermine

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Het is weer één en al gezelligheid bij jou Ger, heerlijk! De versierde boter doet me denken aan vroeger.. als ik bij mijn tante logeerde maakte zij daar ook zoveel werk van, zo leuk die herinnering!

    Fijne 2e paasdag!
    lieve groet van Tjits

    BeantwoordenVerwijderen


Altijd leuk wanneer je na het lezen van mijn blogpost een reactie achterlaat
Powered By Blogger
Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.